Input your search keywords and press Enter.

Najskuplji komadi nakita na svijetu

Ljudi su dugo bili fascinirani dragim kamenjem. Razlog tome je, naravno, ljepota i vrijednost ovog kamena. To je kamenje uvijek imalo veliku vrijednost, od drevnih civilizacija do danas, i ne čini se kao da će se uskoro promijeniti.
Najvrjedniji nakit na tržištu je kao i uvijek onaj koji nije izrađen od plemenitih metala i jednog ili više komada dragog kamenja, poput rubina, smaragda, safira i naravno dijamanta.
Čisto drago kamenje, ono koje ne sadrži puno nečistoća izuzetno je vrijedno, pa je stoga cijena nakita s tim kamenjem vrlo visoka. U ovom tekstu predstavljamo nakit koji sadrži najvrjednije drago kamenje.

Dijamant nade (The Hope Diamond) – $250 milijuna

Najskuplji, ali ujedno i najpoznatiji dragi kamen na svijetu je 45,52-karatni plavi kamen nazvan Dijamant nade. Zbog svoje vrlo specifične sjene, Dijamant nade razlikuje se od ostalog dragog kamenja plave boje.
Drevna magija i razne legendarne priče o prokletstvu povezane su s ovim dragim kamenom, što ga je još više poskupilo. Osim plavog Dijamanta nade, ovaj je nakit uokviren mnoštvom običnih dijamanata koji dodatno ističu njegovu ljepotu i ističu sjaj.

Paunov Broš (Peacock Brooch) – $100 milijuna

Paunov broš nema tako značajnu povijest kao Dijamant nade, ali to ga ne čini manje vrijednim. Stvoren je 2013. godine u Nizozemskoj i odmah je stekao popularnost zbog neobičnog izgleda, kao i zbog količine dragog kamenja na njemu koje čine oblik veličanstvenog pauna. Sadrži ukupno 1300 bijelih, žutih, plavih i narančastih dijamanata, koji zajedno čine 120,81 karata. Možda je najupečatljiviji dio ovog nakita zasigurno tamnoplavi dijamant u obliku suze koji sam sadrži 20,02 karata.

Roze Zvezda (Pink Star) – $71.2 milijuna

Ovaj prekrasan kamen od 59,6 karata izvorno je bio dio većeg dragog kamenja od 132,5 karata, ali ga je trebalo smanjiti da bi se dobio savršen oblik. Nakon 20 mjeseci rezanja i brušenja tvrtke De Beers, ovaj je dijamant dobio konačni oblik i zauzeo prijestolje kao najveći i najčišći ružičasti dijamant. Trenutno je u vlasništvu Chow Tai Fook Enterprises iz Hong Konga.

Plavi Openhajmer (Oppenheimer Blue) – $57.5 milijuna

Nazvan po Philip Oppenheimeru, britanskom dileru dijamanata koji je bio njegov prvi vlasnik, Blue Oppenheimer je prekrasan plavi dijamant od 14,62 karata rezan u smaragdnom stilu. Ima sličan naslov kao Pink Star po tome što je najveći plavi dijamant na svijetu. Povijest ovog prstena s dijamantom obavijena je tajnom i jedino što se o njemu zna jest da je miniran početkom 20. stoljeća. Pretpostavlja se da je potekao iz rudnika De Beers, baš kao i Pink Star, ali to su samo nagađanja otkako je tvrtka zatvorila svoju povijesnu arhivu. Philip Oppenheimer dao je ovaj komad nakita svojoj supruzi, ali nije poznato kada se to dogodilo, niti po kojoj cijeni je kupljen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *