Input your search keywords and press Enter.

Kako brzo i jednostavno do liječnika u pandemiji?

Rano otkrivanje bolesti jedan od najvažnijih čimbenika za njihovo uspješno liječenje. To vrijedi i za dva najčešća uzroka smrti u Hrvatskoj – krvožilne bolesti i maligne bolesti. Pravovremenu dijagnostiku u pandemiji otežava preopterećenost zdravstvenog sustava i izbjegavanje odlazaka liječniku, što zbog čekanja na termin, što zbog straha od zaraze.
Hrvatska je po kasnom otkrivanju tumora ionako jedna od najgorih zemalja u Europi, a ako ne posvetimo više pažnje svom zdravlju, stručnjaci upozoravaju da će se klinička slika nacije u budućnosti još više pogoršati.
Veliku važnost u prevenciji bolesti ima sistematski pregled, koji Svjetska zdravstvena organizacija preporuča obaviti barem jednom u dvije godine. Čak i ako se osjećate potpuno zdravi i neovisno o dobi, temeljiti sistematski pregled može vam na vrijeme reći na što pripaziti i koje daljnje pretrage eventualno napraviti.
Rješenje za one koji žele imati na raspolaganju vrhunsku liječničku skrb kada im je potrebna je dodatno zdravstveno osiguranje. To je dobrovoljno osiguranje koje omogućava bolju zdravstvenu zaštitu, preglede u privatnim poliklinikama kod vrhunskih liječnika, bez čekanja i uputnica, u odabranom terminu.

U sklopu police dodatnog zdravstvenog osiguranja može se ugovoriti i sistematski pregled koji se obavlja u jednom danu, a ovisno o medicinskoj indikaciji osiguranik se upućuje na dodatne specijalističke preglede i dijagnostiku. Ugovaranje ovakve police ujedno je i puno povoljnije nego platiti pojedinačni pregled u privatnoj ustanovi ili čak sistematski, koji ovisno o uključenim pretragama, može koštati i do dvije tisuće kuna pa i više.
UNIQA dodatno zdravstveno osiguranje pokriva specijalističke preglede i dijagnostičke postupke, ortopedska i druga medicinska pomagala, stomatološke usluge, fizikalnu terapiju, male operacijske zahvate i sistematski pregled. Usluga se ostvaruje pozivom ili slanjem e-maila medicinskoj službi – pozivnom centru MedUNIQE koji je na usluzi klijentima 24 sata dnevno, 7 dana tjedno. MedUNIQA će prema opisanim zdravstvenim teškoćama osiguranika uputiti na odgovarajućeg liječnika specijalista, a osiguranik može odabrati u kojoj ustanovi i u kojem terminu želi obaviti pregled.
Iznos premije osiguranja možete izračunati u kalkulatoru. Primjerice, mjesečna premija za osobu u dobi od 35 godina iznosi od 68 do 194 kune mjesečno, ovisno o odabranom paketu.
Dodatno zdravstveno osiguranje može se ugovoriti već za dijete odmah po rođenju, pa sve do navršene 75. godine života. Dodatno zdravstveno osiguranje može se ugovoriti izravnim kontaktom s prodajnim savjetnikom UNIQA osiguranja, u bilo kojem UNIQA prodajnom uredu ili direktnom kupnjom na UNIQA internetskoj stranici – www.uniqa.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.