Input your search keywords and press Enter.

U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik 13. srpnja u 19 sati otvoriti će se izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja pod nazivom Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih.

Autori izložbe su dr. sc. Iva Mihoci i Petar Crnčan. U postavu izložbe Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih pratiti će vas zvukovi iz prirode kojih se neki od vas sjećaju iz djetinjstva, a koje danas možemo čuti samo u čistim, netaknutim dijelovima prirode. Postav izložbe oplemenjuju marljivi pjevači po čijoj pjesmi mnogi od nas pamte ljeto, a u ovom našem zboru čut ćete još mnoge druge bučne pjevače. Zvukovi su sjajno orkestrirani u kompozicijama koje je pripremio najpoznatiji bioakustičar na ovim prostorima Boštjan Perovšek te popraćeni modelima i modelima robotima kukaca koje je izradio akademski kipar Denis Kraković uz pomoć robotičara Branimira Tadića i Petra Crnčana. U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, moći ćete uživati u bogatom fundusu Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja sa preko 1200 raspjevanih kukaca – tako mali, a tako glasni.
Izložbu su financijski omogućili Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Grad Dubrovnik.

Ana Kuzman
Ravnateljica
Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.