Input your search keywords and press Enter.

Završnica 12. međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ održat će se u petak, 5. srpnja u Kneževom dvoru. Za veliku završnicu, Dubrovački simfonijski orkestar i dirigent Marc Tardue pripremaju gala koncert posvećen najvećem geniju talijanske opere, Giuseppeu Verdiju. Početak koncerta je u 21.30 sati.

DSO-u pod ravnanjem Marca Tardua na pozornici će se pridružiti četvero vrhunskih solista: poljska sopranistica Katarzyna Holysz, dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, portugalski tenor Paulo Ferreira i turski bariton Melih Tepretmez. Program će obuhvatiti cjelokupnu glazbenu karijeru velikog Giuseppea Verdija: od „Nabucca“ preko „La Traviate“ i „Trubadura“ sve do najljepših ulomaka iz njegove epsko-lirske drame „Don Carlos“ – glazbeni događaj koji se ne propušta.

Ovaj koncert zaključit će 12. izdanje festivala organiziranog u čast poznatog tenora iz Cavtata, Tina Pattiere, a koje je ove godine ugostilo brojne domaće i inozemne izvođače kao što su dirigent Ivan Josip Skender, sopranistica Nikolina Pinko, tenor Domagoj Dorotić, bariton Matija Meić, hornist Toni Kursar, violinistica Đana Kahriman i pijanistica Stefani Grbić. Festival su podržali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovački vrtovi sunca.

Ulaznice su dostupne u uredu DSO-a od 9 do 14.30 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka, online putem servisa ulaznice.hr i sat vremena prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110.

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)