Input your search keywords and press Enter.

“Glumice II. kategorije” – jedan od najizvođenijih naslova KMD-a u protekloj godini vraća se na malu Scenu Bursa 01. & 02. veljače 2019. s početkom od 20 sati! Riječ je od publike i kritike nadasve hvaljenom komadu u režiji Srđane Šimunović prema tekstu I. Vojnovića, D. Mojaša i S. Šimunović. U predstavi igraju Izmira Brautović, Nika Lasić & sama autorica / redateljica Šimunović.

Autorski projekt “Glumice II. kategorije’’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Tema ove predstave je “što se događa na dan premijere u garderobi“, u prostoru potpune privatnosti.

Gledateljima omogućavamo otvaranje svijeta koji je uvijek skriven iza baršunaste zavijese… Taj skriveni svijet koji u sebi sadrži borbu s tremom, životne probleme izvođača koji utječu na samu izvedbu. Kreativni proces stvaranja te individualnu moć svake glumice da se nosi sa svojim “demonima”. Unutar samog teksta nalazimo fragmente tekstova velikih dramatičara, za koje su ove tri umjetnice/glumice/autorice posebno vezane (Vojnović i Mojaš). Ovaj autorski projekt je i “spa tretman’’. Glumice u ovom projektu generacijski su domino efekt prirodnih nasljenica i predhodnica u svakom pogledu odnosno kako bi Vojnović to sročio “čuvarice – mučenice”.

Rezervacije ulaznica na blagajna@kmd.hr ili direktna online kupovina na www.ulaznice.hr

 

 

Kazalište Marina Držića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.