Input your search keywords and press Enter.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, Umjetnička galerija Dubrovnik pripremila je bogat i zanimljiv program za sve uzraste. Posebnost ovogodišnjeg programa jest da će svi programi biti predstavljeni virtualno, na društvenim stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Program započinje u 10:00 sati, virtualnim vodstvom kroz stalni postav koje će se moći pogledati na Facebook stranici Umjetničke galerije Dubrovnik (Umjetnička galerija Dubrovnik /Museum of Modern Art Dubrovnik), a pratitelje će provesti i ukratko upoznati sa stalnim postavom, viša kustosica UGD, dr. sc. Rozana Vojvoda. Osim kroz stalni postav, organizirat će se i virtualno stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu Đura Sedera “Sederotonin” postavljenu u UGD. Pratitelje će kroz izložbu provesti kustosica UGD, autorica likovnog postava ove izložbe, Jelena Tamindžija i to u 18:00 sati.

Viša kustosica UGD, dr. sc. Rozana Vojvoda predstavit će“Preobrazbe prostora” – prostorne intervencije na izložbama Umjetničke galerije Dubrovnik 2016. – 2019., a video prilog će se moći pogledati od 12:00 sati.

Sadržaj za najmlađe također je virtualan, a vodit će ga muzejska pedagoginja UGD, Ivona Šimunović. Program za djecu započinje u 14:00 sati i to malom radionicom za djecu “Kartoline” gdje će maleni kreativci imati zadatak izraditi razglednicu s motivom Umjetničke galerije Dubrovnik i to crtačkim tehnikama. U 16:00 sati na rasporedu je i online ART kviz za djecu.

Program #MDM2020 završava u 20:00 sati i to virtualnim otvorenjem izložbe “Upisivanje grada” čija je kustosica Jelena Tamindžija, a koja će se od utorka, 19. svibnja moći pogledati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

O konceptu izložbe, Tamindžija ukratko kaže: “Izložba Upisivanje grada u posebnim se okolnostima otvara u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, u vremenu kada poznate napučene ulice Dubrovnika bivaju zamijenjene restrikcijama i ograničenim kretanjem koji utječu na lokalni identitet samog grada. S druge strane zrcala, izložba Upisivanje gradapodsjeća na osnove tog identiteta, sliku grad koji vrvi živosti poput Gusićevog i Šerbuovog Straduna punog šetača ili Pulitikine pijace na kojoj se osjeća mediteranski žamor prodavača u karakterističnim nošnjama. Grad je to koji se preko umjetničkih radova upisuje u mentalne slike stanovnika, grad u čijoj se staroj gradskoj jezgri kao interpolacije javljaju sami umjetnici i njihove ideje. Grad istovremenih polemika na književnoj sceni i ribarskoj placi, glasnih razgovora u studiju Đura Pulitike u tvrđavi sv. Ivana, grad književnih kritika s Krležom u Strajnićevom stanu u ulici Za kapelicom 4, grad koji jutarnje svjetlo dočekuje kroz Dulčićeve vitraje u crkvi sv. Vlaha, a završava jakim pljeskom u večernjem kazališnom programu pod stropom Vlaha Bukovca. Svi ti umjetnici upisali su grad u svoje tkivo i omogućili ispisivanje memoranduma na kojemu nove generacije nastavljaju graditi svoj identitet.

Obilježimo zajedno Međunarodni dan muzeja!

 

 

 

Voditeljica odnosa s javnošću | Public Relations Manager

Magdalena Prkut

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.