Input your search keywords and press Enter.

Ususret blagdanu bl. Marije Propetog Petković (9.7.) u Blatu i u katedrali

U petak, 9. srpnja slavi se blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković, redovnice rodom iz Blata na Korčuli koja je osnovala redovničku zajednicu Družbu Kćeri Milosrđa koje djeluju ne samo na području Dubrovačke biskupije nego i u drugim državama i na drugim kontinentima. Družba je nedavno proslavila sto godina postojanja.

Svake godine redovnice u Svetištu bl. Marije Propetog u Blatu priređuje devetnicu, devetodnevnu duhovnu pripravu za blagdan, a i na sam blagdan bude jako svečano. Ove godine blagdansku misu predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

Najava devetnice i središnjeg euharistijskog slavlja u Blatu – ovdje!

Najava trodnevnica i mise na blagdan u katedrali:

Blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković proslavit će se u petak, 9. srpnja i u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Misno slavlje u 20 sati predvodit će katedrali župnik don Marin Lučić.

Ususret blagdanu u katedrali će biti trodnevna duhovna priprava koju također predvodi katedralni župnik. Trodnevnica počinje u utorak, 6. srpnja. U 19.30 molit će se krunica s razmišljanjima blaženice, a u 20 sati slavit će se misa.

Nakon mise u srijedu, 7. srpnja bit će euharistijsko klanjanje, a nakon mise u četvrtak, 8. srpnja svjedočanstvo o djelima milosrđa s. Fides Babić, redovnice Družbe Kćeri Milosrđa koju je prije stotinu godina utemeljila bl. Marija Propetog. S. Fides je jedan dio svog redovničkog života provela u misijama u Čileu.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *