Input your search keywords and press Enter.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu počinje s novim tečajem kineskog jezika za početnike u Dubrovniku. Besplatan tečaj kineskoga jezika namijenjen je isključivo punoljetnim osobama bez predznanja kineskoga jezika.

Tečaj počinje u ponedjeljak, 28. listopada 2019. i traje do petka, 7. veljače 2020., nakon čega će biti organizirani ispitni rokovi. Profesori su izvorni govornici kineskog jezika, a nastava se održava na engleskom jeziku.

Upisi počinju u srijedu, 23. listopada u 8:00 sati i traju do popunjavanja grupa.

Prijave prije naznačenog roka neće biti uzete u obzir, kao ni prijave nakon zatvaranja upisa.

Upisi se vrše isključivo elektroničkim putem na adresu: 𝘂𝗽𝗶𝘀𝗶@𝘂𝗻𝗶𝘇𝗴.𝗵𝗿. Prilikom prijave u naslov e-maila naznačite ime grada uz napomenu upisi (Dubrovnik-upisi), a u tekstu e-maila obavezno navedite sljedeće podatke:

Ime:
Prezime:
OIB:
E-mail:
Datum rođenja:
Spol:
Broj mobitela:

Podaci koje Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu ovim putem prikuplja koriste se isključivo u svrhu upisa polaznika u tečaj kineskog jezika i slanja obavijesti upisanim polaznicima o konačnim rasporedima, promjenama i ostalim službenim informacijama te o vođenju evidencija o nastavi i izradi statističkih podataka.

📌 Grad: DUBROVNIK
broj novih polaznika: 20
termin: utorak i četvrtak od 17:45 do 19:15 sati
lokacija: Poslijediplomsko središte Dubrovnik, Frana Bulića 4
O Institutu:

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu obrazovni je sveučilišni centar osnovan s ciljem promicanja kineskoga jezika i kulture i jačanja gospodarskih veza između Republike Hrvatske i NR Kine. 

Odabirom Sveučilišta u Šangaju za međunarodno poslovanje i ekonomiju za partnera i uključivanjem predstavnika Hrvatske gospodarske komore u Stručno vijeće, Institut se jasno pozicionira kao jedan od osam europskih poslovnih instituta uz London, Kopenhagen, Ljubljanu, Atenu, Leeds, Rouen i Edinburgh. Osnivanjem Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu Hrvatska je napravila važan korak u jačanju kulturno-obrazovne suradnje s NR Kinom, a Zagreb se pridružio regionalnoj grupi Konfucijevih instituta kojoj pripadaju i instituti u Ljubljani, Beču i Budimpešti.

Sveučilište u Šangaju za međunarodno poslovanje i ekonomiju, Nacionalni ured za promociju kineskoga jezika vlade NR Kine (Hanban), Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb, kao strateški partneri Instituta, zajednički će raditi na upoznavanju šire hrvatske javnosti s kineskim jezikom i kulturom, educiranju i informiranju hrvatske i kineske poslovne zajednice o načinima i prilikama poslovanja u Kini i Hrvatskoj, kao i na daljnjem poboljšanju odnosa dviju država.

Misija Instituta: Jačanje obrazovne suradnje između NR Kine i Hrvatske, promicanje kineskog jezika i kulture i poticanje poslovnog partnerstva između dviju država.

Osnovni zadaci Instituta:

upoznavanje široke hrvatske javnosti s kineskim jezikom i kulturom,
podučavanje kineskog jezika u osnovnim i srednjim školama, u visokom obrazovanju te kao dio cjeloživotnog obrazovanja,
edukacija i informiranje hrvatske poslovne zajednice o načinima i prilikama poslovanja s NR Kinom,
edukacija i informiranje kineske poslovne zajednice o načinima i prilikama poslovanja s Republikom Hrvatskom,
pomoć pri uspostavljanju nezavisnog, punog studijskog programa sinologije na Sveučilištu u Zagrebu,
edukacija kineskih građana koji žive u Republici Hrvatskoj o hrvatskom jeziku, kulturi, ekonomskom,  političkom i pravnom sustavu,
aktivno sudjelovanje u mreži Konfucijevih instituta na međunarodnoj razini.

Vizija Instituta: Zajedno s Katedrom za sinologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu postati osnovni izvor znanja o Kini u Republici Hrvatskoj.

 

 

Romana Medvidović

Administrator

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.