Input your search keywords and press Enter.

Online izložba dječjih radova na temu interijera, kao jedan od programa koje je Umjetnička galerija Dubrovnik pokrenula virtualno pod #MOMADoma, bit će prikazana u subotu, 25. travnja u 18 sati na Facebook stranici Umjetničke galerije Dubrovnik (Umjetnička galerija Dubrovnik / Museum of Modern Art Dubrovnik).

Prijave za ovaj online izazov trajale su dva tjedna, točnije od 4. travnja do 18. travnja, a na izložbi će biti prikazan odabir najboljih radova. Maleni su kreativci imali zadatak prikazati interijer ili detalj svoga doma, a za primjer kako su u slikarstvu prikazivani interijer i kao inspiraciju za izvršenje zadatka, muzejska pedagoginja Umjetničke galerije Dubrovnik, Ivona Šimunović iz muzejske je zbirke UGDodabrala tri djela Đura Pulitike (Stara soba, 1996., ulje, platno; U sobi, 1953., ulje, platno; Interijer s narančastim stolom, 1950., akvarel, papir).

Za izradu rada bile su dozvoljene sve tehnike, kao i svi formati, a mogla su sudjelovati dječica od vrtićke do osnovnoškolske dobi.

 

 

Umjetnička galerija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *