Input your search keywords and press Enter.

Umjetnčka galerija Dubrovnik: samostalna izložba Eugen Varzić

Eugen Varzić
Umjetnička galerija Dubrovnik
Samostalna izložba “Sve su ti slike OK”

Samostalna izložba slika likovnog umjetnika Eugena Varzića, pod nazivom “Sve su ti slike OK”, otvara se 22.srpnja 2021. godine u 21 sat, u jednom od najreprezentativnijih izložbenih prostora na Mediteranu, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Ukupno će se predstaviti sa 70 likovnih radova nastalih u razdoblju od 2016 do 2021. godine.
Izložbu će svečano otvoriti dr.sc. Vinicije Lupis uz ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik Tonka Smokvine kustosice koordinatorice Andree Batinić Ivanković, a svojom nazočnošću otvorenje će uveličati gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković.
Za vrijeme trajanja izložbe, likovni umjetnik Eugen Varzić održati će likovne radionice, vodstvo kroz izložbu i već tradicionalni susret – Kava sa umjetnikom.

U predgovoru kataloga koji prati izložbu, kustos dr.sc Vinicije B.Lupis ističe:
Slikarstvo je zapravo Varzićev dnevnik, stalna borba s bjelinom platna i traženje novih izazova. Time je on otvorio novo poglavlje hrvatskoga suvremenog slikarstva u posve odvojenom smjeru. On ga je, samostalnim razvojem koji je nosio u sebi, odveo u američke likovne tijekove, te je okružen prijateljima i upijajući najbolja europska iskustva postigao slikarsku tehniku dostojnu starih majstora.
Realizaciju ove izložbe omogućio je Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te uz pomoć pokrovitelja Valamar Riviera.
Izložba ostaje otvorena do 19. rujna 2021. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *