Input your search keywords and press Enter.

Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH

Ravnatelj Caritasa BiH poziva na solidarnost u Tjednu solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH

Na početku Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević uputio je video poruku kojom poziva ljude na području Dubrovačke biskupije na solidarnost u ovoj akciji i zahvaljuje biskupijskom Caritasu.

U video poruci mons. Knežević podsjeća kako su stanovnici Sarajeva tijekom rata osjetili širinu dubrovačkog srca u poznatoj akciji ”Ranjeni Dubrovnik ranjenom Sarajevu”, koju je predvodio Caritas Dubrovačke biskupije, a kojemu je prethodila slična akcija s konvojem Sarajeva za ranjeni Dubrovnik.

„U tjednu smo solidarnosti zahvaćeni pandemijom, ali i razornim potresom u Zagrebačkoj nadbiskupiji i Sisačkoj biskupiji. Međutim, širina vašega srca nikada nije bila upitna i vjerujem da ćete i ovaj put pokazati širinu i solidarnost s Crkvom i svojim sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini, kako molitvom, tako i svojim materijalnim darovima. Velika vam hvala i neka dobri Bog blagoslovi sve vas, vašu Crkvu, ali isto tako neka blagoslovi i Caritas Dubrovačke biskupije. Hvala vam,“ poziva, zahvaljuje i blagoslivlja mons. Knežević.

Poruka je objavljena na Facebook profilu Caritasa Dubrovačke biskupije putem kojeg se tijekom cijelog ovog tjedna pratitelji upoznaju s Crkvom u Bosni i Hercegovini, njezinim potrebama i aktivnostima.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.