Input your search keywords and press Enter.

Tjedan karijera: „Komu pripada budućnost?“

Tema ovogodišnjega Tjedna karijera, koji će se održati od 2. do 7. ožujka 2020., je „Komu pripada budućnost?“ a ujedno je to i naslov središnjeg događanja – predavanja astronoma Korada Korlevića, koje će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2020., u 10 sati, na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Što budućnost donosi čovječanstvu ili  pojedincu? Što već znamo, a što nas čeka? Pitanja su to koja uvijek intrigiraju stručnjake i futuriste. Uz stečenu diplomu, važno je cjeloživotno usavršavanje i stjecanje znanja i vještina. Ići u korak s novim tehnologijama nije dovoljno za uspjeh. Od zaposlenika se danas traži kreativnost, originalnost, kritičko razmišljanje, vještine uvjeravanja i pregovaranja, usmjerenost na detalje. Uz to, do izražaja sve više dolazi i emocionalna inteligencija kao bitna osobina zaposlenika. 

I ove će se godine održati okrugli stol: Razvoj modula upravljanja vlastitom karijerom na visokim učilištima, u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje. Kao i prošle godine, jedan je panel u organizaciji Alumni kluba, na kojem će se govoriti o važnosti povezivanja poslovnog sektora i visokog obrazovanja. Ove će se godine prvi put održati i radionica za poslodavce s temom: „Kako se pripremiti za studente?“. Dodatno, upriličit će se i predstavljanje knjige „Kako preživjeti u suvremenoj džungli?“ psihologa Sandra Kraljevića. Sva događanja Tjedna karijera otvorena su za zainteresiranu javnost, a namijenjena prije svega našim studentima.

Sandra Buratović Maštrapa
Ured za odnose s javnostima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *