Input your search keywords and press Enter.

Svjetski dan mentalnog zdravlja 10.10.2021

Udruga Lukjernica obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja 10.10.2021.
„Briga o mentalnom zdravlju za svih“

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10.10. svake godine od 1992.
Cilj je podignuti svijest javnosti o važnosti mentalnog zdravlja u zajednici. Svake godine ovom prilikom posebna se pažnja posvećuje određenoj temi iz područja mentalnog zdravlja, a ove godine to je „Mentalno zdravlje u svijetu nejednakosti“. Ukaziva se na neravnomjerno ulaganje u mentalno zdravlje i otežan pristup uslugama što dovodi do stigme i diskriminacije.

Udruga Lukjernica godinama se bavi pružanjem podrške i usluga oboljelima i njihovim obiteljima te promocijom važnosti mentalnog zdravlja. Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja odlučili smo obilježiti izložbom „Briga o mentalnom zdravlju za svih“ članova Udruge koja će se otvoriti u Centru za mlade Dubrovnik u Nedjelju, 10.10. u 10:00. Na izložbi će biti prikazani radovi nastali na likovnim radionicama Udruge. Članovi su već duži niz godina aktivni u kreativnom radu kroz Udrugu a i izvan nje tako da do sada brojimo organizaciju više zajedničkih izložbi, tri ilustrirane zbirke pjesama, brošuru za prepoznavanje i pomoć kod smetnji u mentalnom zdravlju, sudjelovanje na književnim festivalima i ostalo.

Zato Vas ovom prilikom pozivamo svih da nam se u Nedjelju pridružite na otvaranju izložbe i podržite nas u daljnjem radu.

Udruga Lukjernica,
Jadranka Vlatko, predsjednica udruge

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.