Input your search keywords and press Enter.

Svečano obilježavanje 28. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice u Dubrovniku

Svečano obilježavanje 28. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice održat će se u Dubrovniku u četvrtak, 19. i petak, 20. rujna.

 

Prvog dana svečanosti, u četvrtak, 19. rujna, od 19:30 sati ispred Katedrale održat će se svečani koncert „Mi smo hrvatski mornari“ u kojem sudjeluju Orkestar HRM-a, Mješoviti pjevački zbor HRM-a, Mješoviti zbor „Libertas“, Dubrovački komorni zbor, klapa „Sveti Juraj“ HRM, klapa „Kaše“, prvakinja Opere HNK Split – mezzosopran Terezija Kusanović.

 

Središnja svečanost – svečano postrojavanje postrojbi HRM-a održat će se u Luci Gruž u petak, 20. rujna u 10:30 sati, a svečanosti će prethoditi jutarnja budnica Orkestra HRM-a ulicama grada Dubrovnika od 8:00 sati.

 

Posebnost bogatog programa u organizaciji MORH-a su Dani otvorenih vrata na brodovima HRM-a koji će se u Luci Gruž odvijati u četvrtak, 19. rujna 2019., od 10 do 18 sati i u petak, 20. rujna 2019., od 13 do 18 sati, a građanima i posjetiteljima dostupni su desantni brod minopolagač DBM-81 „CETINA“, raketna topovnjača RTOP-42 „DUBROVNIK“, obalni ophodni brod OOB-31 „OMIŠ“, spasilački brod SB-73 „FAUST VRANČIĆ“.

 

Cjelokupni program obilježavanja 28. obljetnice HRM-a dostupan je OVDJE.

 

 

 

 

Petar Ipšić
Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *