Input your search keywords and press Enter.

Sve je spremno za četvrte Dane hrvatskog pršuta u Dubrovniku

Najbolji proizvođači pršuta okupit će se 13. i 14. travnja u Dubrovniku na tradicionalnoj manifestaciji posvećenoj najvećoj hrvatskoj gastro ikoni

Na već tradicionalnim četvrtim Danima hrvatskog pršuta sudjelovat će 22 člana Klastera „Hrvatskog pršuta“, koji okuplja proizvođače krčkog, istarskog, drniškog i dalmatinskog pršuta. Po prvi puta manifestacija je podijeljena u dva dijela. Dodjele nagrada najboljim pršutima i stručni dio s radionicama i okruglim stolom o suradnji znanosti i proizvođača, održat će se u petak 13. travnja u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik. U subotu, 14. travnja pršutari se sele na Stradun. Tamo će se na manifestaciji izložbeno-prodajnog karaktera desetak proizvođača pršuta predstaviti Dubrovčanima i njihovim gostima.

„Želja nam je da se u sklopu manifestacije prezentiraju ponajbolji primjeri dobre prakse s područja Dalmacije, Kvarnera i Istre, a druženjem i stručnim dijelom tijekom dva dana manifestacije, nastojimo pridonijeti jačanju brenda hrvatskog pršuta i njegovoj valorizaciji u prehrambenoj i turističkoj industriji“, istaknuo je Ante Madir, izvršni direktor Klastera „Hrvatskog pršuta“. Da je riječ o iznimno kvalitetnom proizvodu potvrđuje i EU oznaka zaštićenog geografskog porijekla za krčki, dalmatinski i drniški pršut te izvornog porijekla za istarski.

Alma Radoš, PR Manager

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *