Input your search keywords and press Enter.

“Suton” večeras i sutra od. 20 sati u teatru!

Predstava “Suton” prema kultnom tekstu Iva Vojnovića u režiji Ivice Boban zaigrat će večeras i sutra (25. & 26. travnja u 20h) u Kazalištu Marina Držića . Premijera je uspješno odigrana prošlog tjedna, a video trailer za predstavu u suradnji s Palm Productions dostupan je na YouTube kanalu KMD-a!
Drugi dio Vojnovićeve Dubrovačke trilogije – Suton – je drama snažnih emocionalnih naboja, nostalgična prisjećanja na Dubrovnik kakva više nema, niti će ga ikad biti, s iznimno nijansiranim psihološkim odnosima među likovima, drama o propadanju plemstva Republike koje će se odreći i života, ali ne i tisućljetnog etičkog kodeksa. Igraju: Izmira Brautović, Mirej Stanić, Glorija Šoletić, Nika Lasić, Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Branimir Vidić, Mijo Jurišić, Zdeslav Čotić.
Dramski tekst pripada vrhuncima hrvatske moderne, pa i hrvatske dramske riječi uopće. Suton je istinska kronika propasti jednog grada, jednog vremena i jednog društvenog sloja, stoga su i situacije u kojima Vojnović majstorski ocrtava osiromašenje Benešine kuće ili ironično podcrtava prisjećanje na dane kad je »Knez još vlado«, naglašenije od ljubavne žudnje Pavle i kapetana Luja.

KMD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.