Input your search keywords and press Enter.

Šivanje najveće Uskočke kape Crvenkape

Pozivamo vas da nam se pridružite dana 01. ožujka 2019.g u dvorištu Umjetničke škole Luke Sorkočevića u vremenu od 13 do 15 sati  ostaviti poruku na platnu koje će postati dio najveće Uskočke kape Crvenkape.

 

Projekt ima nadimak Crvenkapica. Radi se o šivanju najveće Uskočke kape Crvenkape. Šivamo je tako, da na otvorenim prostorima – trgovima, ulicama…, gradova i mjesta koja po nekoj unutrašnjoj dinamici projekta obilazimo, povezujemo donirana platna naših sponzora. Na crvenom platnu učenici, mladi, pojedinci interveniraju svojim porukama, željama, ispisujući ih. Više o projektu možete prelistati na ovom linku https://crvenkapica.crevado.com/

U svakom gradu do sada imali smo i svoje domaćine koji su lokalni koordinatori projekta. 

Naš domaćin u Dubrovniku je učenički dom Paola Di Rosa, a časna sestra Ružica Dodig je koordinatorica za Dubrovnik.

 

Već ušiveno  platno sa naših ranijih Radionica šivanja u Senju, Ljubuškom, Otočcu i Sisku biti će izloženo u dvorištu Umjetničke škole Luke Sorkočevića, čiji prostor smo dobili na korištenje za ovo art događanje ljubaznošću gospodina ravnatelja Slobodana Begića.

 

U Dubrovniku djeca, mladi i drugi zainteresirani pojedinci ispisivati će poruke  na crvenom platnu 8 x 1 m  sa markerima, crno na crveno, a potom će to platno biti spojeno crvenom kudeljom sa, na prijašnjim radionicama ispisanim platnom. 

 

 

autorica projekta Marija Zudenigo 

koordinatorica projekta za Dubrovnik č.s. Ružica Dodig

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.