Input your search keywords and press Enter.

Radionica „Kako nastaje predstava“ u Kneževu dvoru

Program razvoja publike 70. Dubrovačkih ljetnih igara Ključevi od Gradanastavlja se u atriju Kneževa dvora u subotu, 3. kolovoza u 19 satiradionicom Zdravke Ivandije Kirigin naziva Kako nastaje predstava. Ulaz je slobodan, a uključiti se mogu sva djeca starija od 5 godina.

U sklopu glazbeno scenske igre Mali princ, čija nas praizvedba očekuje 8. kolovoza, scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin, upoznat će najmlađe s fundusom kostima Dubrovačkih ljetnih igara te objasniti osnovne postavke rada na scenografiji neke predstave. Polaznici radionice moći će isprobati kostime, prošetati scenom u Kneževom dvoru i upoznati se s osnovama kostimografskog i scenografskog promišljanja nekog kazališnog djela. Djeca će zatim kroz crteže i kreativni rad s papirom i bojicama predočiti vlastitu viziju nastanka kostima i scene za predstavu Mali princ.

Zdravka Ivandija Kirigin diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Godinama aktivno djeluje na hrvatskoj plesnoj i kazališnoj sceni kao kostimografkinja i scenografkinja, a trenutno surađuje s ponajboljim europskim koreografima u Njemačkoj, Belgiji i Švedskoj.

Popratni program razvoja publike Ključevi od Grada donosi više programa za djecu na 70. Igrama, a kroz kolovoz nas očekujujoš radionica Boli me: anatomija srama, zatim Pripovjedaonicaza djecu Jasne Held te lutkarska predstava Bijesni Orlando.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja,  a  ne gostovanja, mjesto  susreta, ideja  i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik,   Dubrovačko-neretvanska županija  te   brojni  sponzori   i   donatori: Mastercard, HEP, Tele2, OTP banka, Tekstilpromet, Coca-Cola, ALH, Ford, Kraš, Caboga Stiftung, Hrvatska turistička zajednica, TZ grada Dubrovnika  i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

Karla Labaš

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *