Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje romana „Strah od kupine“ autorice Danijele Crljen

Predstavljanje romana „Strah od kupine“ autorice Danijele Crljen u izdanju Naklade Fragment iz Splita, održat će se 26.08.2021. u 19 h u Palači Sponza.
U programu će sudjelovati:
Danijela Crljen, autorica
Mariela Marković, prof. hrvatskog jezika i književnosti
Lidija Crnčević, moderatorica

Roman „Strah od kupine“ obuhvaća više od stotinu godina povijesti splitske obitelji, posebice njenih ženskih članova. Obiteljski je to roman koji secira najrazličitije odnose i veze, ujedno i roman o povijesti čije kulise ne opterećuju nego se blago naziru, i ljubavni roman koji svjedoči o razlikama u shvaćanjima ljubavi kroz različite generacije, roman o Splitu i njegovoj arhitekturi, novinarstvu, školstvu, njegovim starosjediocima i došljacima.
Briljantan stil i čista kompozicija brinu o čitateljevoj lakoj šetnji kroz velike teme. Upravo taj briljantan stil pisanja i izražavanja je očarao urednicu romana gđu. Julijanu Matanović, ali i nakladnika koji ponosno stoji iza prepoznavanja i tiskanja ovog romana pod svojim okriljem. Roman je to koji polako ali sigurno zauzima svoje mjesto pod književnim nebom i iz dana u dan očarava sve više i više čitatelja te biva prepoznat i od strane stručne javnosti.

O autorici:

Danijela Crljen rođena je u Splitu 1980. godine . Po zanimanju je magistar znanosti na području ekonomije, a u duši čisti humanist. Posljednjih deset godina radi u sektoru nautičkog turizma, od čega posljednjih pet kao direktorica marine Veljko Barbieri.
U Splitu je završila osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega je upisala američki studij menadžmenta na Rochester Institute of Technology.
2004. diplomirala je s najvećim počastima (Highest Honours) te je nagrađena priznanjem Outstanding Scholarhip Award.
2008. magistrirala je na temu intelektualnog kapitala na tržištu rada u Hrvatskoj u sklopu
postdiplomskog studija Europske integracije na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Splitu.
Posljednje tri godine surađuje sa Sveučilištem u Dubrovniku kao predavač na studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija. Majka je dvoje djece u dobi od 13 i 14 godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *