Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje projekta “Paralelni pomaci ~ simulacije”

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora sa zadovoljstvom Vas pozivaju na predstavljanje projekta ‘Paralelni pomaci ~ simulacije’ rezidencija @ Galerija Flora /08.—15. studenoga 2019/., u petak 15. 11. 2019. u 14 sati u Galeriji Flora.

’Paralelni pomaci ~ simulacije’ multimedijska je produkcija s tematikom umjetničkog stvaralaštva u virtualnoj zbilji, a koja povezuje 24-ero lokalnih i inozemnih autora i autorica, iz 8 različitih država, u čitavom nizu različitih digitalnih umjetničkih i znanstvenih ispreplitanja. Autorska djela i doprinosi, stopljeni u jednu suradničku skulpturalnu instalaciju koja djeluje na dva plana – fizičkom i virtualnom, referiraju se na kontekst hrvatskog priobalja kao mjesta susreta i suradničke prakse kao stvaralačke metodologije, a u kontekstu najsuvremenijeg oblika simulacijskog umjetničkog, transdisciplinarnog stvaralaštva.
Program rezidencije 2019. gostuje u Galeriji Flora, te prikazuje instalaciju nastalu suradničkim djelovanjem, a koja proizlazi iz umjetničke VR rezidencije (’VR inkubator’) koja se 2018.–2019. održava pod umjetničkim i tehničkim vodstvom Tea Stražičić,Marta Stražičić i Filipa Ugrina, a u okviru suradničkog programa umjetničke organizacije Format C i čitavog niza partnera, savjetnika i suradnika koji se nastavlja i u 2020. godini.

‘VR inkubator’ je inkluzivan i multidisciplinaran, umjetnički i suradnički, rezidencijalan program otvorenog laboratorija s tematikom ‘VR umjetnosti’- umjetnosti u trodimenzionalnom prostoru virtualne realnosti; s naglaskom na istraživanju njenih potencijala, te raznolikih konteksta njenog nastanka.

 

MARTA STRAŽIČIĆ, FILIP UGRIN, IVANA PICEK, NICHOLAS ZHU (glazba i SFX), SAMUEL CAPPS, VIRGILE ITTAH i KAI YODA, LUKAS SCHMECK i KATHARINA JOY BOOK, JOSIPA KROLO, TINA SPAHIJA, ANĐELA TENŠEK, SUNČANA BRKULJ, ALEJANDRO SAURÍ SUÁREZ (glazba i SFX), MARKO ŽMAK.

U okviru rezidencije održava se otvoreni razgovor na temu prisutnosti i vrijednosti umjetnosti virtualne zbilje u kontekstu kulturne produkcije u RH, 15. studenog 2019., a na kojemu će govoriti Marta Stražičić, Tea Stražičić i Marko Žmak.

 

VR inkubator’ podržan je sredstvima Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba i Zaklade ‘Kultura Nova’, koja podržava program ‘Inquiry Inc. [2019]’ umjetničke organizacije Format C.
Rezidencija u Galeriji Flora odvija se zahvaljujući ljubaznosti Galerije Flora i HDLUDU, čiji rad podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Dubrovnik.

 

 

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *