Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje knjige „Moje ime je duška“

Predstavljanje knjige Duške Mušić „Moje ime je duška“održat će se u petak, 24. svibnja 2019., u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, s početkom u 19 sati. Kao glazbena gošća nastupit će Jasna Krilić, prof. glazbe. 

 

Kako kaže urednica ove knjige Jasminka Bedeković: „U ovom djelu Duška Mušić je intimno intimna bez granica i ograda. Na svoj prepoznatljiv, satiričan način ogoljava se do kosti, do zadnjeg bisera. Vjerujem da će svatko tko pročita osjetiti ono… da li se nasmijati ili zaplakati? Duška Mušić je hrabra žena, a ovo je knjiga o rasutim biserima.“

Autorica između ostalog u knjizi govori kako je ”potrebno doći u šezdesete da bi shvatio što je sreća… tek tada možeš zaboraviti sve što pripada zaboravu, tek tada prestane boljeti sve što je zaraslo i tek tada počneš opraštati…”

 

Navodi i kako ”treba govoriti i pisati, treba sebe zavoljeti najviše na svijetu, zavoljeti se tristoposto…ostati ću ovakva do starosti, ludirati se na otvorenom, ljubiti u zatvorenom, nazdravljati… ako me netko danas upita kako izgleda najsretnija žena na svijetu, pokažem prstom na sebe… damu u zlatnim šezdesetim, ubogu umirovljenicu,  probušenu,  krpanu i zakrpanu, neodmjerenu, neustrašivu, tvrdoglavu i zajebanu, grohotom nasmijanu, ostvarenu majku i  babu na najjače… obrisane su one suze s moga lica, sada lijem samo radosnice i ne žalim ni za čim… ” te dodaje ” i sretna sam kada, nakon promocije, primim ovakav kompliment: Hvala ti na predivnoj večeri, sve vrste suza koje imam večeras su potekle.

 

Duška Mušić, rođena 1955.g. ili kako kaže u jednoj od svojih priča: „već par godina imam šezdeset i ostat ću do smrti u šezdesetoj, dobro mi stoji… odluka je to neopoziva“, od rođenja živi u Pločama. Umirovljenica.

Izdala tri knjige: „Valunzi“ (2016.g.), „Mamac za lignju“ (2017.g.) i najnovija, „moje ime je duška“ (2018.g.)… Počela pisati u mirovini, misli za sebe da je bolje prozaist nego poeta… Imala više od 100 nastupa na promocijama svojih knjiga ili na autorskim večerima, to je veoma veseli i uljepšava umirovljeničke dane.

Voli fotografiju, voli putovati, voli se družiti i nasmijavati ljude…

 

 

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *