Input your search keywords and press Enter.

18. / 19. & 20. lipnja od 20 sati će u Kazalištu Marina Držića zaigrati “Kate Kapuralica”. Nakon nužnih odgoda u ožujku i travnju, komedija u režiji Ivice Kunčevića prema tekstu Vlaha Stullija se vraća na Veliku Scenu KMD-a!

Komedija Kate Kapuralica dramski je fenomen hrvatske književne baštine koju je dubrovački pučanin, frankofil i jakobinac, službenik državnog saniteta Republike, Vlaho Stulli, napisao 1800. godine u doba opće razgradnje socijalnog tkiva Dubrovnika.

Tekst je ponovno otkrio Marko Fotez objavivši ga u Mogućnostima 1964., a na scenu ga postavivši u Splitu 1966. u vlastitoj režiji. Dubrovačka publika već je gledala Katu Kapuralicu u produkciji Gradskog kazališta Marina Držića i to u režiji Tomislava Radića, pa kasnije Petra Večeka. Izbor Ivice Kunčevića za novu inscenaciju bio je logičan izbor u ovom antologijskom nizu.

 

Igraju: Izmira Brautović, Branimir Vidić, Bojan Beribaka, Ivana Gulin, Nika Lasić, Hrvoje Sebastijan, Edi Jertec, Mirej Stanić, Nina Hladilo, Nikola Sekulo, Boris Matić, Andreo Bezić i Paula Japunčić.

 

 

Kazalište Marina Držića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *