Input your search keywords and press Enter.

Centar za integrativni razvoj Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama organizira predavanje Olivere Drutter  „Zadovoljstvo je unutarnji posao“ u četvrtak, 28. studenoga 2019. Predavanje će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.

 

Neuroza je najčešći simptom koji većina ljudi osjeti kao nelagodu, odnosno kao strah od izražavanja vlastite istine, smatrajući da takvi kakvi jesu nisu dovoljno dobri i da nemaju pravo na samoizražavanje. Taj stalni unutarnji sukob stvara frustraciju koja se nagomilavanjem pretvara u neurozu koja se u tijelu manifestira kao kronična napetost,tjeskoba, depresija, anksioznost i u konačnici kao panični napad. Potiskivanjem emocija, vlastite istine i prilagodbom okolini, pojedinac stvara obrane koje su mu tijekom odrastanja pomogle da preživi u svijetu odraslih. Međutim, kada i kao odrasla osoba nastavi živjeti po naučenom obrascu ponašanja i dalje živi u strahu od odbacivanja. Taj unutrašnji razdor stvorilo je bol koja se manifestira kao bolest na tjelesnoj razini, emocionalnoj otuđenosti i psihičkom nezadovoljstvu. A upravo je zadovoljstvo ono čemu svi težimo jer ono nam daje osjećaj lakoće, bivanja u tijelu, osjećaj ispunjenosti, sigurnost, osjećaj da smo dobro.

 

Na predavanju će biti riječi o nastanku neuroze, njenim manifestacijama na svim razinama (tjelesnim, emocionalnim, psihičkim i duhovnim), o putu samorazvoja i iscjeljivanja kroz metodu praktičara integrativne-tjelesno orijentirane  metode  CIR škole (Centar za integrativni razvoj).

 

Predavanje je ujedno i najava početka školovanja prve generacije polaznika u Dubrovniku pri CIR-u. Svi oni koji bi se željeli priključiti programu, zanimaju se za individualni rad ili školovanje, dobrodošli su na predavanje na kojem će dobiti odgovore na sva pitanja.

Dubrovačke knjižnice

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *