Input your search keywords and press Enter.

Počinju događanja Ususret sv. Vlahu

Kulturni program “Ususret sv. Vlahu”: Prvo predavanje u četvrtak, 17. 1.

U pripravi za proslavu Feste sv. Vlaha 2019. godine Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organizira kulturni program “Ususret sv. Vlahu” koji će se održavati u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku s početkom u 19:30 sati.

 

četvrtak, 17. siječnja u 19:30 sati predavanje će održati dr. don Stanko Lasić na temu: „Papa Pavao VI. i Hrvati“.

 

Ovim predavanjem katedralni župnik podsjetit će ne samo na životni put pape sv. Pavla VI. (Giovanni Montini, 1897. -1978.), nego i na osnove njegova učenja kao poglavara Crkve (1963. – 1978.).

Posebno se to odnosi na njegove poznate govore i enciklike koje su izvršile velik utjecaj na razvoj Crkve u razdoblju nakon Drugoga vatikanskog koncila koji je ovaj papa i dovršio. Veze ovoga pape s Crkvom u Hrvata bile su također značajne i višestruke te će ih se ovom prilikom posebno opisati i istaknuti.

Papu Pavla VI. blaženim je proglasio papa Franjo 19. listopada 2014. godine.

* * *

četvrtak, 24. siječnja u 19:30 sati bit će priređena projekcija dokumentarnog filma autora Tonka Jovića: „Crkva svetoga Vlaha, Dubrovnik“.

petak, 25. siječnja u 19:30 sati počinje stručno-znanstveni skup udruge Kršćanski društveni krugovi pod nazivom: „Država – Upitna stvarnost“. Sudionici skupa bit će: doc. dr. sc. Marijo Bara, mr. sc. Božidar Petrač, Branko Tinodi, dipl. iur.

četvrtak, 31. siječnja u 19:30 sati održat će se predstavljanje zbornika radova „Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku“. Predstavljači će biti: akademik Emilio Marin, akademik Radoslav Tomić, dr. sc. Katarina Horvat-Levaj i dr. sc. Ivanka Jemo.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.