Input your search keywords and press Enter.

Otvorenje izložbe “Tate iz Hrvatske i Švedske”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Tate iz Hrvatske i Švedske koje je predviđeno u ponedjeljak 4. veljače 2019. godine, u kinu Sloboda, (Luža bb) u Dubrovniku u 18 sati.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i veleposlanica Švedske Diana Madunić.

Izložba Tate iz Švedske nastala je kao projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johana Bävmana i postavljena je do sada u brojnim zemljama diljem svijeta. U Hrvatskoj je ova izložba dopunjena fotografijama hrvatskih očeva s djecom, nastalim u okviru projekta Festival tata, koji su 2018. godine pokrenuli veleposlanstvo Švedske zajedno s našom udrugom i udrugom Status M.  

Izložba u Dubrovniku bit će otvorena do ponedjeljka 18. veljače 2019. godine za svu zainteresiranu javnost, a cilj je ove izložbe senzibilizirati javnost za veće uključivanje očeva u skrb o djeci kroz korištenje roditeljskog dopusta.

Iako u Hrvatskoj očevi imaju pravo koristiti roditeljski dopust u trajanju od četiri mjeseca, od kojih dva mjeseca nisu prenosiva na majku, još uvijek vrlo mali broj očeva koristi roditeljski dopust, njih tek nešto više od 4% što Hrvatsku svrstava na začelje EU zemalja po broju očeva koji koriste roditeljski dopust. Međutim, prema istraživanjima koja su provedena u Hrvatskoj značajan je broj očeva koji žele koristiti to svoje pravo, ali nisu upoznati s mogućnostima korištenja roditeljskog dopusta.  

 

 

Roditelji u akciji – Roda

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *