Input your search keywords and press Enter.

Prva samostalna izložba ”Retrospektiva igre”umjetnice Lane Zubović otvorit će se u petak, 4. listopada 2019. u prizemlju Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.

Izložba je koncipirana od 12 slika koje su napravljene kao osvrt na određene događaje, ljude, poznanike, mentalna stanja, osjećaje i uspomene u posljednje tri godine autoričina života. Svaka slika je nastala kroz igru i svaka predstavlja vlastitu priču, neke su kraće – a neke i duže. Iz osobnih i emotivnih razloga nije objašnjen razlog nastanka, a ni sama priča iza svake slike. One su popraćene kratkim „objašnjenima“ kojima je cilj navesti promatrača na razmišljanje i kontemplaciju.

Lana Zubović rođena je 2001. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna na odjelu Kiparstva. Studira na Akademiji likovnih umjetnosti na preddiplomskom odsjeku grafike. Dobitnica je Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju LIK 2018. godine u kategoriji za škole primijenjenih umjetnosti. Sudjelovala je u Erasmus+ projektu te je tri tjedna radila s mentorima u Kaunasu u Litvi.

Grupne izložbe u kojima je do sada sudjelovala:

– 2017. školska izložba radova, Istra
– 2017. Ambienta, Zagrebački Velesajam
– 2018. Izložba u sklopu natjecanja LIK, Našice
– 2018. Design Week, Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb
– 2018. Ambienta, Zagrebački Velesajam
– 2019. Design Week, Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb
– 2019. Erasmus+ projekt, Kaunas, Litva
– 2019. Izložba maturalnih radova, salon Izidor Kršnjavi
– 2019. Ljeto u Tehničkom, Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

 

 

 

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *