Input your search keywords and press Enter.

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi će u srijedu, 10. srpnja u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene jubilarne, 70. Dubrovačke ljetne igre, koje će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza na približno trideset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.

Obljetničke, sedamdesete Dubrovačke ljetne igre bit će svečano otvorene prema scenariju i u režiji intendantice Igara Dore Ruždjak Podolski i njenog pomoćnika za dramski program Saše Božića, a pod krilaticom Dubrovnik plovi. U ceremoniji sudjeluju Orkestar Državne opere Donje Saske iz Hannovera,Akademski zbor Ivan Goran Kovač, Mješoviti zbor Libertasi Dubrovački komorni zbor pod ravnanjem maestra Ivana Repušića te Festivalski dramski ansambl, Folklorni ansamblLinđo, studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te djeca i građani grada Dubrovnika. Kraj svečanosti obilježit ćepiromuzički vatromet čiji se početak očekuje oko 22 sata.

Svečano otvaranje 70. Igara prenosit će Radio Dubrovnik i Prvi program Hrvatskog radija, a u izravnom će prijenosu i ove godinemoći uživati i gledatelji Prvog programa Hrvatske televizije. U 47 slavljeničkih dana nadolazeće festivalske sezone, Igre će brojnoj domaćoj i inozemnoj publici predstaviti više od 80 dramskih, glazbenih, baletnih, filmskih, folklornih i drugih izvedbi. Program objedinjuje najkvalitetnije hrvatske umjetnike i vrhunskagostovanja inozemnih umjetnika, a upravo će reprezentativni spoj navedenoga otvoriti i glazbeni program Igara, 11. srpnja velikim gala koncertom ispred crkve sv. Vlaha.

Svečanom otvaranju tradicionalno prethodi generalna proba, večeras, u utorak 9. srpnja točno u ponoć, kao posebno atraktivan dio festivala koji brojni Dubrovčani i njihovi gosti redovito prate s velikim zanimanjem.

Karla Labaš

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *