Input your search keywords and press Enter.

Otvaranje i međunarodni koncert 1. Međunarodnog festivala i natjecanja zborova Adriatic Pearl

Organizatori 1. Međunarodnog zborskog natjecanja i festivala Adriatic Pearl pozivaju vas da se pridružite otvaranju manifestacije u srijedu, 30. listopada 2019. godine.

Piroska Horváth, izvršna direktorica organizacije meeting music: „Važno je da zborovi koji sudjeluju na natjecanju ujedno sudjeluju i u koncertima koji se održavaju izvan natjecateljskog dijela događaja. Jedan je od naših ciljeva vidjeti i čuti pjevače iz različitih zemalja koji predstavljaju njihove tradicije.“

 

Na koncertu otvaranja možete poslušati različite zborove:

· 30. listopada | 20:30 sati                 Otvaranje | Međunarodni koncert (Dvorana Elafiti, Hotel Valamar Lacroma)

Katlakalna Tautas nama sieviesu koris Magone(Latvija) 
Guangzhou Pearl River Piano Art Center Choir(Kina
Sunnmøre Festivalkor (Norveška)  
78 Youth Choir (Indonezija
En Kör (Švedska

Sljedeći susreti i koncerti glazbenog prijateljstva bit ćeodržani u četvrtak, 31. listopada 2019., u Kazalištu Marina Držića te u petak, 1. studenoga 2019., u Dvorani Elafiti (Hotel Valamar Lacroma). Natjecateljski koncerti održat će se od 31. listopada do 2. studenoga 2019. u Dvorani Elafiti (Hotel Valamar Lacroma) i franjevačkoj Crkvi Male Braća (31. listopada).

Svi su koncerti otvoreni i besplatni za javnost.

 

Gábor Hollerung (umjetnički ravnatelj meeting music) i PiroskaHorváth (izvršna direktorica meeting music) uspješno organiziraju međunarodna zborska natjecanja i festivale od 1988. godine. Suosnivači su Svjetskih zborskih igara koje su prvi put održane u Linzu, u Austriji 2000. godine te neprekidno rade za zborsku zajednicu. Od 2013. godine vode meeting music zbog zborova i obogaćuju međunarodnu scenu natjecanjima u Mađarskoj, Italiji, Njemačkoj, Portugalu, Poljskoj i Austriji.

 

 

 

Tomislav Levak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.