Input your search keywords and press Enter.

Od 22. do 25. lipnja 2019. godine na Varinom brdu u Konavlima održat će se edukativne radionice obnove suhozida koji omeđuje crkvu sv. Barbare i groblje sa stećcima. Pozvani su svi zainteresirani!

 

O programu radionice

Program uključuje obnovu suhozida koji omeđuje crkvenu parcelu na UNESCO-ovom lokalitetu Sv. Barbara, Dubravka i edukaciju građana o važnosti kulturne baštine – stećaka kao nepokretne kulturne baštine te nematerijalne baštine umijeća suhozidne gradnje. Program financira Ministarstvo kulture, a partneri su udruga Dragodid, Muzeji i galerije Konavala te Osnovna škola Gruda.

Obnovu suhozida vodit će lokalni suhozidni meštar, iskusni nositelj umijeća suhozidne gradnje te lokalni partneri i udruga Dragodid. Pozvani su svi koji žele naučiti ovu vrijednu vještinu i pomoći u obnovi značajnog arheološkog lokaliteta.

Na lokalitetu će se graditi svakog dana od 6 do 11 sati ujutro, uz stanke za odmor. Svim će sudionicima biti osigurane rukavice i osvježenje (voda i sendvič), stoga je poželjna najava dolaska unaprijed

na: info@dragodid.org ili 099 723 1916.

 

U promotivne i edukativne svrhe, uz suradnju Muzeja i galerija Konavala te Osnovne škole Gruda, na jesen će biti organizirana predavanja i radionice na lokalitetu za školarce od 3. do 8. razreda.

 

 

 

Petra Dominik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *