Input your search keywords and press Enter.

Ništa od odgode nastave zbog vrućina

Eko centar Zeleno sunce javlja:

Evo dobili smo konačno odgovor iz Kabineta Ministrice obrazovanja RH gđe Blaženke Divjak – Nažalost naša Županija nije podnijela zahtjev  kao što su to učinile na vrijeme  neke  druge Županije u Dalmaciji! Šteta! Iako smo najtoplija županija i iako smo rekorderi u turizmu…. Ne sjećamo se da je ikada ovako rano u rujnu počinjala školska godina 3. rujna !

Sa štovanjem

Jadranka Šimunović

*********************

From: Ivana Pilko Čunčić [mailto:Ivana.PilkoCuncic@mzo.hr

Sent: Tuesday, August 28, 2018 6:24 PM
To: eko-centar@du.t-com.hr
Subject: Odgoda nastave zbog vrućina

Poštovana,

zaprimili smo Vaš e-mail upućen ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak u vezi s odgodom početka nastavne godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

S tim u vezi izvješćujemo Vas kako je Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za šk. god. 2018./2019., točkom IX. propisano sljedeće:

 „Županija s ostalim osnivačima školskih ustanova na svojem području može za osnovnu školu i/ili srednju školu drukčije planirati početak nastave u prvom polugodištu i/ili trajanje zadnjega tjedna zimskoga odmora, o čemu odlučuje Ministarstvo na prijedlog Ureda državne uprave.

Zahtjev iz stavka 1. ove točke županija je dužna u ime školskih ustanova na svojem području podnijeti Uredu državne uprave najkasnije do 1. lipnja 2018. godine, a Ured je dužan prijedlog za školske ustanove u županiji, odnosno Gradu Zagrebu, dostaviti Ministarstvunajkasnije do 8. lipnja 2018. godine.“

Budući da Dubrovačko-neretvanska županija nije planirala odgodu početka nastavne godine niti je uputila zahtjev ovome ministarstvu, nastava će u toj županiji započeti 3. rujna 2018. godine.

S poštovanjem,

Ivana Pilko Čunčić

voditeljica Službe za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje

Uprava za odgoj i obrazovanje

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *