Input your search keywords and press Enter.

MEHANIZACIJA SNOVA, izložba Tine Gverović u Galeriji Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik organizira otvorenje izložbe Tine Gverović MEHANIZACIJA SNOVA
koje će se održati u petak 15. lipnja u Galeriji Flora u 21 sat.

Izložba će biti otvorena do 10. srpnja i može se pogledati svaki dan od 17 do 21 sat.

***

Tina Gverović – Mehanizacija snova – Mechanization of Dreams

‘Ne bivajući više ni predmetima ni napravama, to su sada tijela kroz koja struji skriveno unutrašnje gibanje. To su nama pripadajuće stvari u kojima se prepoznajemo i koje se prepoznaju u nama, i što više tonemo u san, tim više se sjedinjujemo s tim stvarima, ili one s nama, ili se svi mi zajedno sjedinjujemo sa prostorom.‘
— Haytham El-Wardany, Knjiga spavanja, 2017
Izložene slike dijelom su sadržajno strukturirane i oblikovane idejama i manifestacijama spavanja, posebno praksom i fenomenom spavanja na javnim mjestima.
Izložbu prati ranije objavljen tekst pod nazivom Libreto namijenjen radnicima u osvajanju napuštenih industrijskih postrojenja koji se može pjevati a cappella ili u pratnji radnih mašina, zvukova iz okoline, gradskog limenog orkestra, usne harmonike i šumova koji izlaze iz tvorničkih zidova, Gorana Ferčeca. Libreto nije pisan kao refleksija ili komentar na ovdje izložene slike, niti su slike izvedene u odnosu na tekst. Tekst se pojavljuje kao element prirodan izložbi nakon razgovora između autora o izloženim radovima.

Tina Gverović radi u mediju instalacije, crteža, slike, zvuka, teksta i videa. Njen rad često uključuje dezorijentirajuće instalacije i bavi se pitanjima vezanim uz prostor, teritorij i identitet, te načinom na koji su ti koncepti vezani za imaginarno. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, završila poslijediplomski studij na Jan van Eyck Akademiji u Maastrichtu u Nizozemskoj 2000., te doktorirala na Middlesex Sveučilištu u Londonu. Nedavne izložbe uključuju izlaganje u Hrvatskom paviljonu – 57. La Biennale di Venezia, Trigon – Post Environment u Künstlerhaus Halle für Kunst & Medien Graz, Suzhou
Documents – Biennial, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Tate Modern i Garden of Learning – Busan Biennial. Predavač je na slikarskom odsjeku Camberwell College of Arts u Londonu, WHW Akademiji u Zagrebu, i Dutch Art Institute Roaming Academy.

www.tinagverovic.com

galerija flora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)