Input your search keywords and press Enter.

Leda – ‘Komedija jedne karnevalske noći’ u izvedbi HNK Šibenik sutra u teatru

Kazalište Marina Držića će u subotu, 26. rujna od 20 sati ugostiti HNK Šibenik i ‘komediju jedne karnevalske noći’ iz ciklusa Glembajevih –  “Leda” prema tekstu Miroslava Krleže!

“Leda” je jedno od najsjajnijih djela hrvatske dramske književnosti. Ta lepršava igra uvijek glumce i publiku stavlja pred ogledalo istine o socijalnom i emotivnom statusu krhkoga građanskog sloja koji je u Hrvatskoj uvijek na rubu nepostojanja, naročito danas.

Svatko od nas će se prepoznati u jednom od likova ove komedije koja osim što briljantno žonglira hrvatskim jezikom ogoljujući sve njegove slojeve, funkcionira u apsurdnim i ritmičkim obratima često bolje od vrhunske engleske situacijske igre.

U podjeli su: Oliver Urban – Luka Dragić, Klara – Franka Klarić, Aurel – Ivan Jončić, Melita – Ivana Gulin, Klanfar – Boris Svrtan, Sluškinja Fani, noćna dama – Oriana Kunčić, Glazbenik – Roko Radeljak.

Rezervacije ulaznica moguće su na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online kupovina putem: www.ulaznice.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *