Input your search keywords and press Enter.

Ženska klapa „Cavtajke“ održat će koncert u srijedu, 5. veljače s početkom u 19.30 sati  u prostoru Slanice tvrđave Revelin. Klapi će se pridružiti i cavtatski pjevač Vlaho Kordić, a program sadrži niz a capella pjesama i pjesama uz klavirsku pratnju poznatih autora i obrađivača tradicionalne dalmatinske pjesme. Ovaj koncert prethodi pozivnom gostovanju klape „Cavtajke“ u Sarajevo, gdje će klapa nadolazeći vikend izvesti dva koncerta. 

Ženska klapa Cavtajke osnovana je 2003. godine te njeguje a capella pjevanje bazirano na tradicionalnoj, skladanoj, dalmatinskoj i sakralnoj pjesmi. Klapa je sudjelovala nekoliko puta na Omiškom festivalu, a godine 2011. na 1. natjecanju hrvatske vokalne tradicijske glazbe osvaja prvunagradu stručnog ocjenivačkog suda u kategoriji mali vokalni sastavi, ansambli, klape. Ženska klapa Cavtajke trenutno  nastupa u sastavu: Matea Magud, Josipa Vragolov, Ana Jasprica Duper, Jelena Kulišić, Olja Lasić, Ivana Špilj i Jele Butijer Gleđ. Umjetnički voditelj klapa je Matija Novaković.

Prošle godine, pored svojih redovitih nastupa, u sklopu otvorenja izložbe “Konavoska svadba” klapa Cavtajke je, s još nekoliko izvođača, izvela rekonstruirane svadbene napjeve Konavala, koje je sakupio i zapisao maestro Krešimir Magdić. Također „Cavtajke“ su održale samostalni humanitarni koncert “Za djecu Ruande”, koncertno gostovale u Sjevernoj Makedoniji, a godinu zaključile nastupom uz Dubrovački simfonijski orkestar. 

Pjevač Vlaho Kordić solist je i član poznate konavoske muške klape Oštro. U gotovo dvadeset godina umjetničke karijere sa klapom Oštro je sudjelovao na mnogim festivalima, manifestacijama i kulturnim događanjima, snimao je glazbu tradicionalnih dalmatinskih klapskih napjeva, a paralelno nastupa i kao pjevač solist. Osnivač je i član vlastitog glazbenog kvarteta.

Koncert se održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a ulaz na koncert je slobodan.

 

Renata Roman Dobroslavić

Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *