Input your search keywords and press Enter.

Večerašnji nastup mladih glazbenih zvijezda Mije Negovetić i Frana Živkovića s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, zbog najavljene kiše, premješten je u dvoranu Lavandula hotela Excelsior, a početak koncerta pomaknut je na 21.30 sati.

 

Četrnaestogodišnji glazbenik, gitarist i skladatelj Frano Živković i petnaestogodišnja pjevačica Mia Negovetić po prvi put će nastupiti zajedno na pozornici i to s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Olje Dešića.

 

Na ovom koncertu će Frano Živković, koji je gitaru počeo svirati s dvije godine, prvi samostalni koncert održao s pet godina, a dosada održao više od 200 javnih nastupa, uključujući gostovanja sa svjetski poznatim glazbenicima kao što je legendarni gitarist Tommy Emmanuel s kojim je odradio turneju, Stochelo Rosenberg, Zucchero i Los Angeles Guitar Quartet, premijerno izvesti svoj prvi „Koncert za gitaru i orkestar“. Mladi glazbenik ovaj je koncert počeo skladati u 12. godini, a završio s punih 14 godina. Godine 2017. dodijeljena mu je stipendija „Rudolf i Margita Matz“ za mlade skladatelje, a koncert koji će izvesti u petak upravo je skladan iz zahvalnosti prema Hrvatskom društvu skladatelja koje mu je dodijelilo nagradu.

Riječka pjevačica Mia Negovetić izvest će raznolik i opširan repetroar od hrvatskih i talijanskih do engleskih pjesama, ali i svoje originalne pjesme.  Inače, mlada pjevačica ljetos je na 21. Večerima dalmatinske šansone za pjesmu „Mali dio neba“ osvojila nagradu za najbolju debitanticu festivala te drugo mjesto prema glasovima publike. Mia je već više puta posjetila SAD na poziv izdavačkih kuća kao što su Atlantic Records, Universal i Sony. Gostovala je u showu kultne voditeljice i glumice Ellen DeGeneres te snimila singl na engleskom jeziku naziva ‘Trouble’ s Danom Richardsom, gitaristom nekad popularnog benda One Direction.

 

Kontakt broj za dodatne informacije je 417 110.

 

 

Renata Roman

Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *