Input your search keywords and press Enter.

Komedija “Prosidba” i “Zlatno libro” za djecu!

U tjednu pred nama Kazalište Marina Držića na repertoaru ima dvije predstave! “Prosidba” A.P. Čehova u režiji Helene Petković igra 12. & 13. studenog u 20h, a 14. studenog na rasporedu je od 19h predstava za djecu i mlade “Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja”.

U podjeli komedije “Prosidba” su Jasna Jukić, Branimir Vidić i Zdeslav Čotić. Predstava je premijerno izvedena u lipnju te se sada vraća na daske dubrovačkog teatra, a također je nedavno gostovala u HNK Šibenik. Ova jednočinka Antona Pavloviča Čehova potentan je kazališni materijal; duhovita, životna, s dramskim situacijama koje su iznimno zanimljive u glumačkoj i redateljskoj interpretaciji.

„Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja” je predstava za djecu i mlade u režiji Helene Petković, ostvarena u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i KMD-a uz potporu zaklade Caboga Stiftung. Dramatizaciju teksta potpisuju Marin Lisjak i Filip Jurjević prema odabranim bajkama iz dubrovačkog kraja koje su autori Aleksandra Piteša i Ivica Kipre sakupili u istoimenoj knjizi u izdanju ustanove u kulturi Grada Dubrovnika – Dubrovački Muzeji.

U predstavi igraju kao Vile: Ivana Gulin, Hrvoje Sebastijan, Zdeslav Čotić, Mirej Stanić, Bojan Beribaka te Dario Gverović u ulozi dječaka.

KMD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.