Input your search keywords and press Enter.

Književni susret za djecu sa Sanjom Pilić

DLJI I CABOGA STIFTUNG

Jedna od najčitanijih suvremenih hrvatskih dječjih književnica Sanja Pilić, održat će u subotu, 9. listopada u 10 sati književni susret za djecu uzrasta od 7 do 12 godina u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Ulaz na program u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftun je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak je potrebno unaprijed najaviti na e-mail adresu: paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr.

Književnica će tijekom interaktivnog susreta djeci predstaviti svoj popularni serijal o Maši, otkrit će odakle dolaze ideje za pisanje te kako nastaju slikovnice. Djeca će imati priliku pričati o onome što ih zanima te kakve knjige i junake vole, a kroz druženje će moći izraziti i svoje želje za buduće teme autoričinih tekstova.

Sanja Pilić završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik–snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo, redovito nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima, a njenih šest naslova dio je osnovnoškolske lektire. Djela joj postižu velike naklade i mnoga su doživjela po devet i deset izdanja, a serijal slikovnica o Maši vrlo je popularan već dugi niz godina. Po romanima Sasvim sam popubertetio i Mrvice iz dnevnog boravka napravljene su predstave u zagrebačkom kazalištu Žar ptica, a po slikovnicama Maša i Božić i Maša i klaun predstave u kazalištu Trešnja.

Karla Labaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *