Input your search keywords and press Enter.

U sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar koji se kroz listopad održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, u petak, 9. listopada u atriju Kneževa dvora nastupit će Gudački komorni ansambl DSO-a pod vodstvom maestra Pavla Zajceva, a koncert nosi naziv „Večer serenada“. Početak koncerta je u 20.30 sati.

Tako će se na programu naći Elgarova Serenada za gudače u e molu, Concertina za gudače skladatelja Ivana Brkanovića i Dvořákova Serenada za gudače u E duru. U sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar održavat će se koncerti svakoga petka do kraja listopada.

Hrvatski dirigent, violončelist i pedagog Pavle Zajcev ponajviše je poznat kao solistički, komorni i orkestralni glazbenik. Violončelo je diplomirao 1998. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettia.  Kao komorni glazbenik sudjelovao je na mnogim festivalima te surađivao s umjetnicima kao što su Julian Rachlin, Mischa Maisky, Torleif Thedeen, Lawrence Power, Gordan Nikolić, Đuro Živković, Edin Karamazov i dr. Od 2010. djeluje kao stalni suradnik ansambla Antiphonus pod vodstvom Tomislava Fačinija. Od   2002. – 2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2017. upisao je studij dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Mladena Tarbuka i Tomislava Fačinija. Svoj dirigentski debut ostvario je 2011. sa Gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu čiji je dirigent i umjetnički ravnatelj bio od 2011. – 2014. Redovito snima za Hrvatsku radio-televiziju.

Dodatne informacije i rezervacije ulaznica dostupne su na brojeve 417 110 i 091 6137314, a ulaznice se mogu kupiti uz niz popusta i pogodnosti.

****

Ciklus Jesenji glazbeni moskar organizira Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i hotelom Rixos. Svi koncerti organizirani su u skladu s epidemiološkim mjerama,

 

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *