Input your search keywords and press Enter.

Javna tribina Zmajskog stola

Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja, Zmajski stol Dubrovnik, organizira javnu tribinu pod naslovom:  “BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC IZMEĐU ČINJENICA I INSINUACIJA“

Predavač je dr. sc. Mario Jareb, a predavanje je večeras, četvrtak, 24. svibnja 2018. u 19,30 sati u Dvorani Ivana Pavla II (Samostan sv. Klare).

Varina Jurica Turk je moderator programa, a u pauzama čut ćete Slobodana Begića na violini i Tomislava Žerovnika na gitari.

Iako se je još godine 2014. činilo da je proces beatifikacije bl. Alojzija Stepinca okončan i mnogi su iščekivali tek Papinu odluku o nadnevku njegova proglašenja svetim, ipak je odluka Pape Franje o osnutku Mješovitoga katoličko-pravoslavnog povjerenstva koje je trebalo razmotriti Stepinčev život i odnos prema srpskom pravoslavlju mnoge iznenadila.

Imenovani hrvatski biskupi i stručnjaci imali su zadaću osvijetliti život bl. Stepinca i suočiti se s optužbama srpske pravoslavne strane o navodnim nečasnim postupcima tadašnjega zagrebačkog nadbiskupa i prvoga čovjeka Crkve u Hrvata, o čemu će biti riječi na javnoj tribini.

Varina Jurica Turk

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *