Input your search keywords and press Enter.

IGRE PONOVO U VALA BEACH CLUBU

Večer znalačke improvizacije francuskog harmonikaša Vincenta Peiranija i saksofonista Émilea Parisiena

U sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara, a u suradnji s Jadranskim luksuznim hotelima, francuski harmonikaš Vincent Peirani i saksofonist Émile Parisien nastupit će u utorak, 31. srpnja, u 21.30 sati, u Vala Beach Clubu Hotela Palace. Oba su dobitnici prestižnih nagrada, među kojima se ističe ECHO Jazz u kategoriji najboljeg inozemnog ansambla 2015.

Vincent Peirani i Émile Parisien dijele jedinstven glazbeni izričaj koji obuhvaća više žanrova, a kojemu je improvizacija vodeći princip. Harmonikaš, klarinetist i skladatelj Vincent Peirani okušao se u brojnim glazbenim žanrovima kao što su jazz, klasična i improvizirana glazba te world music. Peirani je harmoniku počeo svirati u svojoj jedanaestoj godini, a od tada je osvojio brojne nagrade za klasični klarinet, glazbenu analizu i teoriju glazbe. Od 2010. nastupa s kvartetom Daniela Humaira, u kojem su još Émile Parisien i Jérome Regard, a 2013. godine osvaja nagradu Django Reinhardt kao najbolji francuski glazbenik godine. U lipnju 2014. osvaja nagradu Victoires du Jazz u kategoriji „otkriće godine“. Saksofonist Émile Parisien imao je prigode surađivati s vodećim jazz glazbenicima svijeta. Godine 2004. sudjeluje u kreiranju šoua pod nazivom HIP 11, koji predstavlja spoj jazz i hip-hop plesova. Iste godine osniva ansambl Émile Parisien Quartet s Julienom Toueryjem (glasovir), Sylvainom Darrifourcqom (bubnjevi) i Ivanom Gélugneom (kontrabas). Godine 2007. organizacija Fond d’action Sacem bira ga treću godinu za redom za „Talent godine“, a 2012. izabran je za „Najboljeg francuskog glazbenika godine“ od strane Académie du Jazz. U 2014. je za diskografsku kuću Act Records snimio s Vincentom Peiranijem album Belle Epoque, koji je osvojio nagradu Victoires de la Musique i koji će činiti većinu repertoara dubrovačkog nastupa. Surađujući intenzivno na više projkata, ovaj glazbeni dvojac razvio je prepoznatljiv i osebujan pristup glazbi, uz visoku razinu zajedničke kreativne energije. Dubrovačkoj publici ovi glazbenici će se predstaviti kao drugi izvođači na novoj lokaciji Dubrovačkih ljetnih igara Vala Beach Clubu Hotela Palace.

Ulaznice za koncert dostupne su preko festivalskih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima.

Karla Labaš
Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.