Input your search keywords and press Enter.

Držićevi čuvari baštine

Dom Marina Držića, u okviru Dana europske baštine, objavljuje početak rada višemjesečne likovne radionice namijenjenoj uzrastu od 8 do 18 godina.

Radionica “Držićevi čuvari baštine” je likovna radionica izrade knjižica ručno povezanih šivanjem, lijepljenjem i vezanjem.

Papir je pripremljen za rad tako što je obojan crnim čajem i kavom, čime se dobiva dojam patine i starine renesansnog doba…

Polaznici se iskušavaju u pisarskom zanatu kroz tehniku tuša i pera, a prilikom procesa utiskivanja simbola u aluminijsku foliju, te aplicirajući utisnuto na papir, uče kako izgleda posao gravera.

Mentorica, muzejska pedagoginja Doma Marina Držića Jasmina Runje će sa polaznicima razgovarati o Držićevoj književnoj ostavštini i nastojati im ju približiti.

Radionica je osmišljena na način da svaki polaznik izabere jedno Držićevo djelo koje ga se najviše dojmilo, te njegovu tematiku prenese na papir.

Pritom se može služiti tekstualnim ili pak slikovnim izričajem.

Poseban izazov polaznicima je osmišljavanje naslovne stranice djela tj.  ilustracija izrađene knjižice, pri čemu će posebno doći do izražaja kako “vide” i osjećaju našeg najvećeg komediografa Marina Držića čuvari njegove  baštine.

Konačan rezultat radionice su Držićeva djela uobličena u knjižice.

Imamo dva ponuđena termina za sudjelovanje te će naši najmlađi i najdraži posjetitelji moći izabrati jedan koji im najviše odgovara. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na jedan od ponuđenih termina na e-mail: ured@muzej-marindrzic.eu ili na broj telefona 020/204-482. Broj mjesta je ograničen, 8 polaznika u jednom terminu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Radionice će se izvoditi u Domu Marina Držića, Široka 7, subotom, od 9-10.30. i  11.00.-12.30 sati.

Radionica započinje u ovu subotu 3. listopada 2020.

Kao i uvijek, u Domu Marina Držića, po završetku radionica otvorit ćemo izložbu radova polaznika.
Radionica je u potpunosti besplatna!
Veselimo se Vašem dolasku!

Nikša Matić, magistar politologije i dipl. bibliotekar
ravnatelj Doma Marina Držića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *