Input your search keywords and press Enter.

U petak, 28.12.2018. u prostoru Art radionice Lazareti, u 17 sati održat će se besplatna radionica uvoda u sintezu zvuka! Radionica je namijenjena svima koji vole istraživati i stvarati glazbu, a predznanje nije potrebno!

Detalji u nastavku, a prijave na: udruga.artarea@gmail.com


KAKO NASTAJE ZVUK /radionica osnova elektroničke sinteze zvuka/, 15+

Nakon uspješnih zagrebačkih izdanja, radionica napokon, uz potporu Grada Dubrovnika, odjela za obrazovanje, stiže i u Dubrovnik.
Radionica je namijenjena svima koji vole istraživati i stvarati glazbu ili će to tek zavoljeti. Predznanje nije potrebno.

Što je zvuk? Kako nastaje? Kako se sve može stvoriti? Što je to sinteza zvuka?
Jeste li znali da se elektronički stvoren zvuk na našoj planeti pojavio prije više od 100 godina? Iako vrlo star, i dalje je moderan, a bez sintetiziranog zvuka mnogo popularnih pjesama, filmske glazbe i zvučnih efekata ne bi postojalo – naš bi planet bio puno tiši i puno manje zabavan. Poznavanje načina na koji funkcionira sinteza zvuka omogućava glazbeniku da doslovce ni iz čega stvori ton s bojom, karakterom, dimenzijom i dinamikom po želji. Suvremena tehnološka dostignuća učinila su sintesajzere gotovo svima lako dostupnima. Tako je, osim sviranja analognih i digitalnih sintesajzera, moguće instalirati softverski sintesajzer na računalu, pa čak i na pametnom telefonu i sintetizirati najluđe zamislive digitalne zvukove u hodu i praktički bilo gdje vas inspiracija uhvati. Glazbenik koji poznaje osnove sinteze zvuka ima pred sobom cijeli sonični svijet i neograničenu mogućnost zabave i inspiracije koja dolazi već i malim pokretom pokojeg potenciometra.
Na ovoj dvosatnoj radionici upoznat ćemo se s osnovama sinteze zvuka uz rad na analognim i digitalnim sintesajzerima te softverskim sintesajzerima na računalu (pa čak i na pametnim mobilnim telefonima).
Radionice će se održati u prostoru Art radionice Lazareti, 28.12. od 17 do 19 sati.

Voditelji radionice: Luka Vrbanić, Ivana Đula

LUKA
rođen 1982. u Ljubljani. u Zagrebu završava studij medicine. svoje glazbeno obrazovanje započinje u glazbenoj školi, svirajući klavir, ali nakon završene osnovne škole počinje svirati gitaru, a potom i bas gitaru te nastupa s raznim bandovima. od 1999. basist je grupe BILK s kojim izdaje dva albuma te nastupa na preko stotinu domaćih i inozemnih koncerata. bavi se glazbenom produkcijom te sklada glazbu za predstave. s Ivanom osniva udrugu aRTaRea namijenjenju poticanju kreativnosti kod djece i mladih.

IVANA
rođena 1983. u Dubrovniku. radi kao dramaturginja i glazbenica, kao glazbeni pedagog pokreće udrugu aRTaRea, u sklopu koje već petu godinu provodi radionice iz područja izvedbenih umjetnosti. za svoj dramski rad nagrađena je nagradom Mali Marulić, aktivno piše i sklada za kazalište te svira udaraljke i klavir.

Ivana Đula

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *