Input your search keywords and press Enter.

Osmi međunarodni glazbeni festival „Dubrovnik u pozno ljeto“ započeo je proslavom 250. obljetnice rođenja jednog od najvećih skladatelja u povijesti glazbe, Ludwiga van Beethovena. Glazbeno slavlje u njegovu čast nastavlja se i na sljedećem koncertu „Poznog ljeta“ koji će se održati u petak, 4. rujna ispred Katedrale. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će šef dirigent DSO-a, Marc Tardue, a na programu su dvije Beethovenove simfonije – Simfonija broj 2. u D duru i Simfonija br. 7 u A duru. Početak koncerta je u 21 sat.
Dubrovački simfonijski orkestar izborom ovog programa pridružuje se glazbenom svijetu u proslavi 250. rođendana “posljednjeg bečkog klasičara i prvog romantičara”. Simfonija br. 2 pisana je tijekom 1801. i 1802. kada su već bili prisutni znakovi skladateljeve gluhoće i smatra se posljednjom skladbom Beethovenova ranijeg doba, dok je Simfonija br. 7 s ogromnim uspjehom izvedena 1813. godine.
Ovim putem DSO želi obavijestiti i ispričati se publici radi ranije najave nastupa violinista Luke Ljubasa na ovom koncertu, a zbog komplikacija oko putovanja iz Beča, odnosno austrijskih mjera prema Hrvatskoj, tim više što Luka Ljubas obnaša funkciju prve violine Bečke filhamonije.
Ulaznice za koncert u petak su u prodaji u Dubravka shopu na Pilama, agenciji Perla Adriatica na Pločama i u Luži, dok građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju pogodnosti (30% popusta na sve ulaznice, posebne cijene za umirovljenike, besplatne ulaznice za građane stare gradske jezgre, studente s X-icom i druge). Ulaznice se mogu kupiti i pred početak koncerta na ulazu.
Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.

 

 

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.