Input your search keywords and press Enter.

Agroturizam Konavle i ove godine, po sedmi put zaredom, organizira tradicionalnu agroturističku manifestaciju „Trganje“ – kojom se simbolično obilježava berba grožđa u Konavlima. Trganje se organizira u subotu, 21. rujna u vinogradu konavoskog vinara Iva Karamana u Pridvorju  s početkom u 14:30 sati. Cilj ove manifestacije je prikazati, lokalnom stanovništvu i turistima, Konavle kao vinsku regiju koja, osim vrhunskih vina, nudi zanimljiv agroturistički proizvod.

U sklopu ove manifestacije konavoski vinari i vinogradari još jedan put na simboličan način prikazuju zajedništvo jer donošenjem najboljeg bijelog grožđa uz ono ubrano za potrebe manifestacije, zajednički rade konavosko misno vino.

 

Ovogodišnji program odvijat će se prema sljedećoj satnici:

14:30 Okupljanje i dobrodošlica u „Kušaonica vina Ivo Karaman“ (vinograd, kušaonica i poljska kućerica se nalazi južno od ceste koja ide od Ljute prema samostanu sv. Vlaha u Pridvorju)

14:4515:30 trganje/berba u vinogradu

15:30 – 16:00 težačka marenda i polazak vlakićem i karom prema samostanu sv. Vlaha u Pridvorju

16:00 17:30 prikupljanje grožđa konavoskih vinara, prerada grožđa na tradicijski i suvremen način te druženje uz glazbu uživo.

 

 

Ovim putem pozivaju se svi da dođu na manifestaciju „Trganje“, sudjelujuu procesu trganja i proizvodnje vina te provedu ugodan dan u Konavlima.

Ovogodišnja manifestacija „Trganje“ održava se pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije“.

Sudjelovanje u manifestaciji „Trganje“ besplatno je za sve sudionike.

 

 

 

Agroturizam Konavle, organizator manifestacije

Jelena Gale Pregelj, administrativni tajnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.