Input your search keywords and press Enter.

ADOPTIN VIKEND POSVOJENJA U DUBROVNIKU 18. I 19. SVIBNJA 2018.

ADOPTA – udruga za potporu posvajanju sljedeći vikend, 18. i 19. svibnja organizira Vikend posvojenja u Dubrovniku. Vikend posvojenja se provodi u okviru programa Centar posvojenja, financiranog putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik, čiji su djelatnici velikodušno dali podršku programu. Cilj ovog vikenda je kroz različite aktivnosti otvoriti prostor za razgovor o temama vezanim uz posvojenje o kojima se malo govori, a vrlo su bitne za posvojiteljsku i stručnu zajednicu.

U sklopu Vikenda planirano je održavanje različitih aktivnosti za stručnu i posvojiteljsku zajednicu, kao i za najmlađe. Petak, 18. svibnja namijenjen je stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji su u kontaktu i rade s posvojenom djecom i mladima, potencijalnim posvojiteljima i posvojiteljskim obiteljima, a koji će kroz Adoptinu stručnu edukaciju ˝Priprema djeteta na posvojenje“ koja će se održati u prostorima Razvojne agencije Grada Dubrovnika od 14:00 – 16:00 sati imati priliku upoznati se s utjecajem dobre pripreme na uspješnost posvojenja i načelima dobre prakse, kako bi bili osnaženi za pružanje pravovremene i učinkovite podrške.

U drugom dijelu dana, od 17:00 do 18:30 sati na istom mjestu održat će se radionica za posvojitelje „Kako razgovarati s okolinom o posvojenju“, zamišljena kao mjesto susreta, razgovora i razmjene iskustava.

U subotu, 19. svibnja za sve potencijalne posvojtelje i one koji tek razmišljaju o posvojenju pripremili smo INFOteku – informativno predavanje o domaćem i međunarodnom posvojenju, na kojoj će polaznici imati priliku dobiti osnovne informacije o tome kako izgleda postupak posvojenja i što sve mogu očekivati u procesu. Predavanje će se održati u prostorima Razvojne agencije Grada Dubrovnika, od 10:00 do 12:00 sati.

Za najmlađe smo u subotu u Narodnoj knjižnici Dubrovnik pripremili radionicu Boje moje obitelji, na kojoj ćemo kroz zabavne i neuobičajene načine voditi djecu na put primjećivanja i prihvaćanja svih različitosti, s naglaskom na šarenilo obiteljskih struktura. Pozivamo sve mame i tate, bake i djedove, stričeve i tetke da nam se pridruže u crtanju i zabavi od 10:30 do 12:00 sati.

Sve radionice i predavanja su besplatne za sudionike, a stručna edukacija prijavljena je Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za sudjelovanje su obavezne. Sve informacije o programu i načinu prijave se nalaze na ADOPTinim web stranicama www.adopta.hr.

ADOPTA je nevladina organizacija koju su 2011. osnovali potencijalni posvojitelji i posvojitelji. Sve programske aktivnosti usmjerene su na unapređenje procesa posvojenja te stvaranje pozitivnoga, ugodnoga i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem. Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da posjete našu Facebook i mrežnu stranicu, pogledaju program, prijave se za sudjelovanje i pridruže nam se u svim planiranim aktivnostima.

Dodatne informacije:
Andrea Gerčar, mag.psych., voditeljica programa Centar posvojenja
Tel: 01/3877 412
Email adresa: andrea@adopta.hr

Program: PR – Vikend posvojenja u Dubrovniku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *