Input your search keywords and press Enter.

5. do 11. veljače – Tjedan života i braka!

DETALJI PROSLAVE PO DEKANATIMA:

Proslava XXIII. Međunarodnog dana života i Dana braka ove godine na području Dubrovačke biskupije bit će u tjednu od 5. do 11. veljače, a prigodni duhovno-molitveni susreti obitelji održat će se u svih šest dekanata. Tjedan života i braka organizira biskupijsko Vijeće za život i obitelj u suradnji s Uredom za pastoral braka i obitelji te dekanima.

U ponedjeljak, 5. veljače susret obitelji će biti u Korčulanskom dekanatu, u utorak, 6. veljače u Pelješkom dekanatu, u srijedu, 7. veljače u Stonskom dekanatu, u četvrtak, 8. veljače u dekanatu Dubrovnik 2, a u petak, 9. veljače u Konavoskom dekanatu. U subotu, 10. veljače susret obitelji bit će u dekanatu Dubrovnik 1.

Tjedan završava u nedjelju 11. veljače u župnim zajednicama cijele biskupije.

RASPORED DOGAĐANJA PO DEKANATIMA

Proslava Dana života i obitelji u Korčulanskom dekanatu održati će se u župi sv. Martina u Žrnovu (ponedjeljak, 5. veljače). Program proslave sadrži: okupljanje obitelji, biskupa i svećenika je u 16.30 sati u OŠ Žrnovo, slijede pozdravi, kateheza, svjedočanstvo bračnog para. Nakon toga se formira procesija u kojoj sudionici dolaze u župnu crkvu sv. Martina gdje stižu oko 18 sati. Okupljeni će imati prigodu za ispovijeda, a misno slavlje predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Tijekom mise bit će obnova bračnih zavjeta, a nakon mise zajedničko druženje (agape).

Proslava Dana života i Dana braka za Pelješki dekanat (utorak, 6. veljače) održat će se u samostanskoj crkvi Velike Gospe u Kuni u utorak, 6. veljače 2018. g. prema slijedećem programu:

U 16.00 sati okupljanje u crkvi, dekanov pozdrav, kateheza, svjedočanstvo bračnog para i mogućnost za ispovijed. U 17.00 sati slavit će se misa koju će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Nakon mise slijedi večera u samostanu za celebrante i goste.

U Stonskom dekanatu proslava Dana života i Dana braka održat će se u Slanom. Prigodni program započinje u 16 sati.

Za dekanat Dubrovnik 2 središnja proslava bit će u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni (četvrtak, 8. veljače). Program započinje u 17 sati.

U Konavoskom dekanatu obitelji se pozivaju na proslavu Dana života i braka u župu sv. Nikole u Čilipima (petak, 9. veljače). Program započinje u 17 sati.

U dekanatu Dubrovnik 1 (subota, 10. veljače) obitelji će se u 16.00 sati okupiti dvorani sv. Ivana Pavla II.. Katedralni župnik don Stanko Lasić, nakon uvoda i pozdrava, sudionicima će približiti i posvijestiti poruke bl. Alojzija kard. Stepinca obiteljima. U 17.00 sati u katedrali će biti pokorničko bogoslužje s mogućnošću pojedinačne ispovijedi, u 17.30 sati molitva krunice, koju će animirati obitelji ovog dekanata. U 18.00 sati slavit će se euharistija koju će u katedrali predvoditi biskup Uzinić, a za vrijeme mise bit će obnova bračnih zavjeta. Po završetku euharistijskog slavlja u prostorima Biskupijskog sjemeništa biti će zajednički agape.

Nikša Sentić, djelatnik Ureda

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *