Input your search keywords and press Enter.

ŽUPKA podnijela prigovor na odluku o poništenju rezultata na biračkom mjestu Petrača

Župska stranka je jučer (18.05.2021.) podnijela prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu na odluku kojom se poništavaju izbori na biračkom mjestu Petrača. Županijsko izborno povjerenstvo ima rok od 48 sati u kojem mora odlučiti o našem prigovoru. Ukoliko Županijsko izborno povjerenstvo odbije naš prigovor, mi ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer smatramo da je zapisnik o radu biračkog odbora Petrača krivotvoren, odnosno da je naknadno mijenjan u okolnostima koje nisu zakonite.

U Republici Hrvatskoj postoji etablirana praksa kojom se u ovakvim slučajevima prigovor usvaja jer sporni listić viška koji se naknadno našao pod sumnjivim okolnostima nije mogao utjecati na ishod izbora na biračkom mjestu Petrača, niti na ishod izbora u cjelini. Dakle i sa spornim listićem i bez njega, u Župi dubrovačkoj se treba održati drugi krug izbora za načelnika Općine.

Ukoliko se naš prigovor ne prihvati, Župska stranka će i dalje nastaviti pravnu bitku te ćemo uložiti žalbu Ustavnom sudu, a javnost će o svemu biti pravovremeno obavještena.

ŽUPSKA STRANKA – ŽUPKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *