Input your search keywords and press Enter.

ŽK Dubrovnik: Predstavljen natječaj „Kompetentnost i razvoj malog i srednjeg poduzetništva“

U Županijskoj komori Dubrovnik 22. rujna održana je prezentacija aktualnog Poziva na dostavu projektnih prijava „Kompetentnost i razvoj MSP“ raspisanog od strane Ministarstva poduzetništva i obrta.

Cilj prezentacije bio je upoznati mikro, male i srednje poduzetnike s aktualnim pozivom, kriterijima prihvatljivosti, natječajnom dokumentacijom te procesom prijave i evaluacije. Prezentaciju je održao Saša Bukovac, pomoćnik direktora Sektora za Međunarodne odnose i EU pri HGK. Istaknuo je da se natječajem potiču početna ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice, proširenjem kapaciteta postojeće, diversifikacijom proizvodnje ili promjenom proizvodnog procesa poslovne jedinice. Ovaj je natječaj objavljen kao nastavak na zatvorene natječaje Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu te Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300.000 kuna. Ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 30.000.000 kuna. Intezitet potpore je 35% za srednje ili 45% za mikro i male poduzetnike, od ukupne vrijednosti investicije.

Rok za predaju projektnih prijedloga je 31.prosinca. Više informacija o natječaju i potrebnu dokumentaciju možete pronaći putem poveznice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *