Input your search keywords and press Enter.

Zeleni Forum i Eko-Omblići & Zeleno Sunce sa svoje 7. Eko patrole ove godine šalju obavijest Hortikulturnim službama Grada:

Zeleni apel za mediteranske lepezaste palme u Gružu!
Već nekoliko dana dobijamo uznemirene dojave naših sugrađana na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 kako se izvode građevinski radovi u blizini lijepih zdravih mediteranskih lepezastih palmi ispred Hotela Petka u Gružu. Građani nam se žale kako je otužno gledati kako bagerima potkopavaju korijenje mediteranskih lepezastih palmi – ili niskih žumara. Prije nego što smo se uputili u Eko patrolu poslali smo obavijest Komunalnim službama Grada.
Zaputili smo se jučer ujutro u našu već 7. Eko patrolu prema gruškoj obali i Hotelu Petka i zatekli građevinske radove (bager) oko prekrasnog busa mediteranskih lepezastih palmi i uvjerili se da im se potkopava korijenje što može biti za njih vrlo pogubno.
Mediteranske lepezaste palme ili niske žumare su vrlo otporne palme i ukras su mnogih mediteranskih gradova i naselja. One su također otporne na palminu pipu i palmin drvotoč.
Dok nam po Gradu, Zatonu, Rijeci i Župi dubrovačkoj svakim danom sve više stradavaju od palmine pipe i palmina drvotoča Kanarske palme (datulje) bilo bi dobro da sačuvamo bar ove mediteranske lepezaste koje su otporne na ove palmine štetnike.
Kako je prošlo proljeće zbog proširenja ljetne terase ovog hotela posječena lijepo-uzrasla cikas palma i ukrasno zelenilo bojimo se da će se isto dogoditi sa mediteranskim lepezastim palmama koja daje predivni mediteranski ugođaj ne samo hotelu Petka nego i vizurama cijelog Gruža.
Čuvajmo mediteransko zelenilo našega Grada po kojem je prepoznatljiv u svijetu!!!

Voditeljica Zelenog telefona Eko-fona:
Jadranka Šimunović

Fotografija31857 Fotografija31858 Fotografija31859 Fotografija31860 Fotografija31863 Fotografija31864 Fotografija31865 Fotografija31866

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *