Input your search keywords and press Enter.

Zbor Libertas na proslavi u Vukovaru

Zbor Libertas sudjelovat će u proslavi Dana Grada Vukovara, manifestaciji čiji je program započeo 18. travnja, a završit će 8. svibnja. Dubrovčani su prigodni koncert, koji će se održati 7. svibnja u 19 sati u Hrvatskom domu, nazvali „Vukovaru na dar“.

Pjevačima zbora Libertas ovo nije prvi posjet Vukovaru, gradu prijatelju Dubrovnika i tim su više počašćeni pozivom na sudjelovanje u proslavi. Za ovu priliku umjetnički voditelj zbora Viktor Lenert, prof. odabrao je popularne naslove iz bogatog repertoara zbora među kojima je nekoliko djela klasične glazbe,  tradicionalne dalmatinske i crnačke duhovne pjesme, skladbe našeg sugrađanina maestra Đela Jusića i druge.

Zbor će u nedjelju, 8. svibnja pjevati na svetoj misi u katedrali Svetog Petra u Đakovu, crkvi koju nazivaju biserom graditeljstva. Građena je između 1866. i 1882., a u zdanje je ugrađeno sedam milijuna opeka iz ciglane đakovačke biskupije te kamen iz raznih europskih država.

Članovi zbora s nestrpljenjem očekuju oba nastupa. U uvjetima kada je i u rodnom gradu teško organizirati nastup, zbor Libertas je zahvalan brojnim sponzorima koji su omogućili ovo putovanje u Vukovar, a naročito Gradu Vukovaru, Gradu Dubrovniku, Zračnoj luci Dubrovnik, Društvu prijatelja dubrovačke starine te tvrtkama Vodovod Dubrovnik d.o.o.  i Euroherc osiguranje Dubrovnik.
Foto: dubrovacki.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.