Input your search keywords and press Enter.

Glavni dio programa 5. Festivala soli završen je Koncertom klape Ragusavecchia sinoć u Solani Ston. Festivalski program nastavlja se gastronomskom ponudom u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama sve do 20. rujna. Također, otvorenje izložbe radova umjetnika koji su sudjelovali na festivalskom ART parku bit će održano u nedjelju, 5. rujna u 18:00 u Kneževom dvoru u Stonu. Tako će i rujan biti u znaku stonskog slanog festivala!

Posljednji dan glavnog programa počeo je nastavkom ART parka u suorganizaciji s Domom Marina Držića. Riječ je o programu gostovanja 11 likovnih umjetnika iz Dubrovnika i s Pelješca koji su održali radionice za djecu i odrasle u Parku Komarda. Umjetnici su zainteresiranim polaznicima predstavili radove koji su nastali tijekom dva festivalska dana Art Parka koji je iznjedrio izložbu koja će biti otvorena u nedjelju, 5. rujna. Izložba će trajati do kraja festivala 20. rujna, a radovi će nakon toga trajno krasiti prostore Turističke zajednice Općine Ston.

Nedjelja je bila posljednji dan festivalske Eko place na kojoj su se predstavili izlagači iz Stona i Pelješca, ali i Slavonije, Doline Neretve te Šibenika. Održana je i još jedna vođena tura „Priča o Solani“ na kojoj je prisustvovao velik broj inozemnih posjetitelja Stona i okolice, a program je zaključen nastupom cavtatske klape Ragusavecchia u stonskoj solani uz delicije i kapljicu koje je pripremilo osoblje restorana Vila Koruna.

Festival soli Ston, projekt je koji je od 2017. do danas pokazao kreativnost i angažman svih uključenih u njegovu realizaciju, nastojeći kroz sve svoje programske sadržaje afirmirati lokalnu zajednicu i postati njezin važan dio. Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć, osobito u pandemijskom vremenu.

za Udrugu Amorette Mislav Ćimić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *